Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-03-14 16:00:59

MDF: mit csinál a Fidesz a 2 millió ajánlószelvénnyel?

A párt szerint mindegyiket le kellene adni.

MDF: mit csinál a Fidesz a 2 millió ajánlószelvénnyel?

A Fidesz által összegyűjtött 2 millió kopogtatócédula sorsáról érdeklődött közleményében az MDF. Ha nem is mondták ki, a „sorok között” illegális választási adatbázis készítésével vádolták meg a legnagyobb ellenzéki pártot.

Az MDF arra várt választ, hogy a Fidesz vajon egyetért-e az MDF álláspontjával, miszerint az ajánlószelvény nem egy párt tulajdona, hanem a választópolgáré, így a pártoknak adott szelvények mindegyikét le kell adni a választási bizottságoknak. Amennyiben a Fidesz ezzel az elvvel nem ért egyet – folytatták a párt közleményében –, szeretnénk megtudni, minek alapján válogatják ki, kiét nem adják le a választási bizottságnak?

Végül azt is tudni szerették volna, hogy hogyan értesíti a Fidesz azokat a polgárokat, akiknek az ajánlószelvényét nem adták le, arról, hogy választói akaratukat nem közvetítik a választási bizottság felé, valamint felesleges időt és energiát pazaroltak saját szelvényük kitöltésével és a Fideszhez történő eljuttatásával.

A Fidesz a törvényes határidőig megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a kérdésekre reagálva.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint ugyanakkor ez nem válasz az eredetileg feltett kérdéseikre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink