Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-03-13 05:50:33

Kétszer olyan aktívak a jobboldaliak, mint baloldaliak + videó

Megújult kampánnyal készül a baloldal.

Kétszer olyan aktívak a jobboldaliak, mint baloldaliak + videó

Kétszer többen mennének el szavazni a jobboldaliak közül, mint a baloldalról, ha most lenne a választás, ez derül ki a Tárki legfrissebb felméréséből. Elemzők szerint a Fidesz vélhetően mozgósítja táborát, de egy erős kampányhajrá az MSZP-nek jobban kedvezne, mivel a baloldali pártnak még vannak tartalékai.

A Tárki vezető kutatója legfrissebb felmérésüket mutatja, ebből látszik, hogy a jobboldaliak kiugróan sokan, több mint kétszer annyian mennének el szavazni a baloldaliakhoz képest.

„Hogy részt fognak-e venni a választáson, majd két-három-öt hét múlva, attól függ, mikor volt a felvételünk, azt nagyon nehéz megbecsülni. És nem azért, mert az emberek nem mondanák őszintén a véleményüket, hanem, mert ők se tudhatják, hogy 2-3-5 hét múlva még élni fognak-e, itthon lesznek-e, nem mennek-e el inkább horgászni.” - mondta Sík Endre, a Tárki Zrt. vezető kutatója.

Elemzők szerint, ha többen mennének szavazni, az a baloldalnak kedvezne.

„Mivel a Fidesznek úgy látszik, hogy már nem nagyon vannak tartalékai, már elérte a növekedésének határait, ezért ebből valószínűleg a Jobbik, vagy az MSZP, esetleg a kisebb pártok tudnának profitálni, de a magasabb részvétel csökkentené annak esélyeit, hogy a fidesz 2/3-ot tudjon szerezni.” - mondta Krekó Péter, a Political Capital elemzője.

„Minden olyan demokratikus értékrendet magáénak valló embert szeretnénk megszólítani, aki függetlenül attól, hogy liberális, szociáldemokrata, agy szocialista, de úgy gondolja, hogy a demokrácia értékei fontosak.” - mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője.

A Fidesz március 15-én a Dózsa György téren tartja majd nagygyűlését, kerestük a polgári pártot, hogy megtudjuk, a választásokig, a kampány során mivel készülnek még, de azt a választ kaptuk, hogy erről majd a nemzeti ünnep után beszélnek.

Ajánlom

További belföldi híreink