Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-03-01 18:20:32

Már működik a rendőrség közigazgatási szolgálata

A Traffic-Point elnevezésű számítógépes rendszert egy hónapos "próbaüzemnek" vetették alá.

Hivatalosan is megkezdte működését hétfőn a rendőrség közigazgatási szolgálata, amelynek irányítását országos hatáskörrel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság végzi - mondta Gábriel Gábor őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.

Ha bárhol az országban kamerafelvétel készül egy gyorshajtóról, az egy zárt informatikai rendszeren keresztül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra érkezik be, az adatokat itt dolgozzák fel, és a hatóság az objektív felelősség szabályait alkalmazva első fokon itt hozza meg a határozatát a szabálysértési ügyben - mondta. Hozzáfűzte: a Traffic-Point elnevezésű számítógépes rendszert egy hónapos "próbaüzemnek" vetették alá, és már eddig is több ezer ügyet regisztráltak.

Bencze József országos rendőr-főkapitány február elején, szombathelyi sajtótájékoztatóján jelentette be a közigazgatási hatósági szolgálat felállítását. Akkori közlése szerint rövidesen több száz új traffipax készüléket szerez be a rendőrség, amelyek közül száznegyven az autópályák, kétszáz pedig az alacsonyabb rendű utak mentén működik majd. Ha önkormányzatok szereznek be ilyen eszközöket, azok adatait szintén a zárt számítógépes rendszerbe továbbíthatják.

A számítógépes rendszer lehetővé teszi, hogy akinek van internet hozzáférése, akár otthonról megtekinthesse a járművéről készített hatósági felvételt. Ha pedig vitatja annak jogosságát, másodfokon a budapesti rendőr-főkapitánysághoz, végső esetben pedig bírósághoz fordulhat.

Ajánlom

További belföldi híreink