Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-03-01 05:10:59

A kuruc.infon hozna nyilvánosságra államtitkokat a Jobbik

A párt alelnöke egy decemberben elfogadott titkosítási törvényről is beszélt lakossági fórumán.

A kuruc.infon hozna nyilvánosságra államtitkokat a Jobbik

Novák Előd legutóbbi lakossági fórumán Sárisápon értekezett arról, hogy pártja a multinacionális érdekeket szolgáló pártokkal szemben határozza meg magát. „Tehát ha a politikai spektrumunkat nézzük, akkor hozzánk legközelebb a Fidesz áll a parlamenti pártok közül, de még ott is óriási távolság van a Jobbik és a Fidesz között. Nagyobb, mint mondjuk az MSZP és a Fidesz között” - mondta a Jobbik alelnöke, aki legutóbbi előadásához hasonlóan megismételte, hogy nem függenek külföldi, brüsszeli, washingtoni, vagy tel-avivi elvárásoktól.

Novák kifejtette, hogy legszívesebben átszerveznék az NBH erőit, „mert hát a szépen hangzó Nemzetbiztonsági Hivatal sem azzal foglalkozik, amivel kellene”. Véleménye szerint most több százan, vagy több ezren azzal foglalatoskodnak a hivatalnál, hogy megfélemlítsék a gárdistákat, illetve terhelő adatokat gyűjtenek róluk, fotózzák, megfigyelik és zsarolni próbálják őket.

Novák Előd szerint nem reménytelen a radikális változás, „csak az kellene, hogy a Jobbik jusson be ezekbe a testületekbe, és egyfajta bátor gondolkodás hullámozzon végig az egész közigazgatáson” és akkor majd „Vona Gábor tüntesse ki kormányfőként, vagy Morvai Krisztina államfőként azokat az ügyészeket és bírókat, akik hajlandóak érdemben foglalkozni az elrabolt nemzeti vagyon előkerítésével”.

A Jobbik alelnöke arról is beszélt, hogy december 14-én, egy kétharmados alkotmánymódosítással is járó új titoktörvényt fogadott el az országgyűlés. „Eddig sem volt semmi, amit itt műveltek titkosítás címén, de a jövőben bármit titkosíthatnak, amire ráütnek egy ilyen pecsétet” - vélekedett Novák, aki szerint a jelenlegi parlamenti pártok így akarják megakadályozni a teljes elszámoltatást, ugyanis leszavazták azt a módosító indítványt is, ami megengedte volna, hogy bíróság vizsgálhassa felül a titkosítást.

Novák elmondta, hogy meg szeretnék akadályozni ennek a törvénynek az életbe lépését. „Van rá lehetőség, az iratbetekintés jogával élve, és verni fogjuk ezért az asztalt is akár, és eljuttatjuk ezeket a megfelelő nyomozó hatóságokhoz. Illetve nyilván azon sem kell meglepődni, ha adott esetben a kuruc.info hírportálon vagy bárhol lehet olvasni ilyen, bizonyos minősített adatokat, ahogy mostanában szokták hívni, újabban az államtitkot”- tette hozzá a Jobbik alelnöke.

Ajánlom

További belföldi híreink