Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-02-09 07:05:39

Átverték? 69 éves bácsit tettek az utcára + videó

Már a kapuzárat is kicserélték, a PSZÁF nyomoz.

Átverték? 69 éves bácsit tettek az utcára + videó

A régi lakásába szeretne bejutni Csillag Ervin, de már a kapuzárat is kicserélték. Még a szomszéd sem tudott bemenni. A 69 éves férfi egy 12. kerületi társasházban élt. Az ajtón még most is az ő névtáblája van. Bő két éve szorult meg egy APEH-tartozás miatt, 500 ezer forintra volt szüksége, de banktól nem kapott kölcsönt.

Egy Gösár nevű kft-hez fordult, amely a Zee Capitalhez irányította. A sváci-magyar pénzügyi szolgáltató saját cégétől, a New Chance-tól 3 millió forint hitelt adott a férfinak, ennyi volt a minimum, amit felvehetett. Végül a levonások után csak 2 160 ezret kapott kézhez.

Egy ideig törlesztett, aztán jöttek a gondok. „Nem adtak futamidőt és részkedvezményt sem. 5 ezer forinttal indult az egész, majd kiküldtek egy 45 ezer forintos számlát, amikor nekem olyan 26 ezer forint nyugdíjam volt.”- mondta a részleteket.

Mivel nem tudott fizetni, a cég közben egy másik társaságnak, a Refinance Kft.-nak eladta a lakását, amely rövid időn belül értékesítette.  A férfit decemberben tették ki az utcára, a kilakoltatási tilalom ellenére.

Kerestük az érintett cégeket, amelyek egyébként mind egy 6. kerületi irodába vannak bejelentve. Megkeresésünkre azt mondták, a jelenlegi és volt ügyfeleikkel kapcsolatos ügyekről semmilyen felvilágosítást nem adnak.

Csillag Ervin azóta barátoknál él, és feljelentést tett. A hatodik kerületi rendőrség magánokirat-hamisítás miatt nyomoz, de hasonló ügyek miatt a pénzügyi szervezetek állami felügyelete is vizsgálódik.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél azt mondják, 10-12 pénzintézetnél erős a gyanú, hogy nemcsak a fogyasztóvédelmi elveket sértették meg. Binder István szóvivő elmondta: „annak gyanúja merült fel, hogy a szerződés megkötésének célja nem a hitelnyújtás volt, hanem az ingatlan megszerzése.” Információink szerint a PSZÁF a mostani ügyben érintett cégeknél is eljárást folytat.

Ajánlom

További belföldi híreink