Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-02-07 13:01:48

Balaton: jégpályákat zárnak be, "öbölátcsúszás" lesz

A Balatonátcsúszás viszont elmarad.

A havazások miatt ideiglenesen bezárták a siófoki és a keszthelyi jégpályát, Balatonfüreden dacolnak az elemekkel és takarítják a pályát, és a BalatonátCsúszás helyett badacsonyőrsi öbölátcsúszást terveznek vasárnap.

Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat szakértője az MTI-t vasárnap arról tájékoztatta, hogy Siófokon a nagy havazás és a hó alatt vizessé vált jég miatt átmenetileg bezárták a kijelölt jégpályát. Keszthelyen amiatt zárták be a pályát, mert a szél visszahordja a havat rá, így nem lehet megfelelően takarítani. Balatonfüreden folyamatosan takarítják a jégpályát, és korcsolyázó-sávokat alakítottak ki, és megtartják a balatonalmádi jégpályáján a vasárnap koradélutántól tervezett játékokat, versenyeket is forralt bor kíséretében.

Kardos Gábor a balatoni vízi rendészet által életveszélyesnek minősített BalonátCsúszás főszervezője elmondta, a szombati napon még csak hegymászók vizsgálták a jeget Badacsony és Fonyód között, és megállapításaik szerint a parttól távolabb vastagabb és egyenletesebb, tehát biztonságosabb a jég. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a programterv körül kialakult, szerinte alaptalan hisztéria sokakat elriasztott az eseménytől, aminek az útvonala és az időpontja módosult a nagy havazás miatt.

Beszámolója szerint szombaton mintegy száz ember vett részt a program részeként megszervezett strandkarneválon, amely vasárnap 13 órától a badacsonytomaji strandon folytatódik. Az újabb tervek szerint a Balatonon való átkelés helyett vasárnap a badacsonyőrsi öblön kelnek át a program szervezői.

Kardos Gábor hangsúlyozta, a szigligeti öblön szombaton átkelt csoport nem az ő szervezésükben tette meg a jeges túrát. A badacsonyőrsi öblön át vezető, mintegy egy kilométeres távot egy kvázi civil demonstrációként kívánják megtenni, a felesleges félelemkeltés ellen tüntetve. A rendezvény részeként ismét tréfás standkarnevált tartanak nyári strandfelszerelésekkel, forralt borral és teával.

Ajánlom

További belföldi híreink