Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-01-30 17:14:04

Terhelő vallomást tettek Hagyó Miklósra

Antal Attila és Balogh Zsolt (korábbi BKV-vezérigazgató és megbízott vezérigazgató) is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra – értesült az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokból.

Terhelő vallomást tettek Hagyó Miklósra

Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők – a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós – felelősségét is vizsgálja. Lapunk úgy tudja, hogy hétfőtől már az ügyészség folytatja az ügy szálainak felgöngyölítését, ez pedig forrásunk szerint azért indokolt, mert az ügynek komoly politikai szála van. A nyomozók már kedd reggel begyűjtötték a két korábbi BKV-vezető által aláírt szerződéseket, majd kihallgatták őket. Együttműködőek voltak - nyilatkozta lapunknak rendőrséghez közeli forrásunk.

Az atv.hu vezető MSZP-s körökből úgy értesült, hogy a párt budapesti vezetése már a hétvégén leül Hagyó Mikóssal megtárgyalni a kialakult helyzetet. Úgy tudjuk, Demszky Gábor már a héten értesült arról, hogy a korábbi BKV-vezérigazgató terhelő vallomást tesz Hagyó Miklósra, ezért is nyilatkozta a sajtónak, hogy ő korábban figyelmeztette Hagyót arra, hogy amit tesz, az nem helyes.

Demszky kipakol?

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, Demszky Gábor az újságírók előtt bejelentette, elmegy a BKV-ügyeitvizsgáló fővárosi bizottság ülésére, és meghallgatása során részletesen is elmondja majd, hogyan működik a fővárosi cégek felügyeleti rendszere. A főpolgármester, aki a BKV-botrányok kirobbanása óta most először beszélt részletesebben a témában, azt mondta, korábban többször is kifogásolta Hagyó Miklósnak a BKV-nál alkalmazott kézi vezérlését.

Ezzel kapcsolatban arra mutatott rá, hogy egy belső szabályzat világosan rögzíti, mit tehet, és mit nem egy főpolgármester-helyettes. Elmondta, többször is arra figyelmeztette Hagyó Miklóst, hogy egyes eljárásai, tettei "nem helyesek", és hogy "rosszul értékeli a saját szerepét (...) a cégek felügyeletével kapcsolatban". Demszky Gábor szerint Hagyó Miklós politikai felelőssége megállapítható.

Hagyó egyelőre hallgat

Hagyó Miklós (MSZP) az elmúlt három év tükrében méltatlannak tartaná Demszky Gáborral (SZDSZ) való kapcsolatához, ha érdemben reagálnia kellene a főpolgármester pénteki, bíráló nyilatkozatára.

"A mostani országgyűlési képviselőválasztásnak a tétje sokkal nagyobb annál, hogy a kampányidőszakban személyes vitákkal, üzengetéssel terheljük" - fogalmazott Hagyó Miklós az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Hagyó Miklós azt írta: "Egy régi mondás úgy tartja: az idő és az igazság jó barátok, azaz előbb utóbb minden kiderül. Én az idővel, és az igazsággal is szembe tudok nézni".

Ajánlom

További belföldi híreink