Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-01-23 11:00:06

Újabb magyar mentőcsapat indult Haitire + videó

A Hit Gyülekezete 50 ezer dollárral segít a bajba jutottakon.

Újabb magyar mentőcsapat indult Haitire + videó

A Debreceni Egyetem különleges orvos csapata ma indult útnak és várhatóan 10 napot tölt majd a katasztrófa sújtotta térségben. De hamarosan elindul a magyar kormány 6 fős orvos csapata is.

„Elsősorban 2000 fő akkut járóbeteg ellátását végezzük” – mondta Jaczkovics Péter, a debreceni mentőcsapat vezetője. A csapat mindenre felkészült, korábban már dolgoztak katasztrófa sújtotta térségben. Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hangsúlyozta, az orvosok minimum 6 napig önellátóak, tehát nincsenek rászorulva a helyi hatóságok segítségére és ellátására, ettől függetlenül tudják végezni a munkájukat.

A magyar kormány mentőcsapata vasárnap hajnalban indul. Egy hete viszont már kint van a Baptista szeretetszolgálat csapata. Vezetőjük azt mondta. naponta több mint 100 sérültet látnak el, még mindig folyamatosan érkeznek ellátatlan helyiek. Olyan sokan vannak, hogy a kevésbé súlyos sérülteket csak a kórház udvarán tudják elhelyezni.

A most induló orvosokkal együtt Haitin már 6 magyar mentőcsapat segíti a sérültek ellátását, de a Hit Gyülekezete is segít a bajba jutottakon. A haiti földrengés áldozatainak a megsegítésére 50 ezer dollárt – közel 10 millió forintot – gyűjtöttek össze.

„Az összegből elsősorban az árván maradt gyerekeken szeretnének segíteni. Ők azok, akiknek most nagy szükségük van erre” – mondta Németh Sándor, a gyülekezet vezető lelkésze. A segítséget partnerszervezetükön, az Operation Blessing nemzetközi karitatív szervezeten keresztül juttatják el közvetlenül a helyszínre.

Ajánlom

További belföldi híreink