Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-01-05 14:46:45

Hitelesebb lett volna Sólyom, ha ülve beszél?

A szakértő szerint az államfő úgy beszélt, mintha prédikált volna.

Hitelesebb lett volna Sólyom, ha ülve beszél?

- Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani és ebben a köztársasági elnök úrnak nagyon nagy hátrányai vannak – ezt mondja a Beszédírók Kft. igazgatója Sólyom László év eleji köszöntéséről. Baricz Árpád szerint a köztársasági elnök az álló helyzet miatt zavarban volt, de ezt a természetellenes állapotot ellensúlyozni lehetett volna.

Könnyebb lett volna ha ülve, vagy ha közönség előtt mondja el a beszédét, így hitelesebben szólalt volna meg – mondja Baricz Árpád. A szakértő szerint Magyarország legnagyobb közjogi méltósága emellett alapvetően prédikációra hasonlító ívet használt, a homília mintájára írt beszédét pedig sokan nem értették.

Sólyom László államfő véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak a közoktatási törvény módosításáról szóló és a magánnyugdíjról és intézményeiről szóló törvényeket. A közoktatási törvény kapcsán az államfő azt kifogásolta, hogy a képviselők egyszerű többséggel módosítottak olyan szakaszokat, amelyek szerinte kétharmados többséget igényeltek volna. A magánnyugdíjpénztárak esetében pedig az a kifogás, hogy az új rendszerben a biztosítottak nem szólhatnának bele a magánnyugdíj-biztosító döntéshozatalába.

Ajánlom

További belföldi híreink