Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-01-26 20:30:46

Sólyom: A kormány feladata a kiút megtalálása + videó

Gyurcsány Ferenc szerint érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség.

Ezt a kormányfő azután mondta, hogy vezető közgazdászokkal egyeztetett. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a kormány jelentős átrendezést, adó-, járulék- és foglalkoztatási reformot fog javasolni.

Konkrét lépésekről azonban egyelőre nem beszélt. Délután Sólyom László államfővel egyeztetett a válság-lépésekről Gyurcsány Ferenc.

A Gyurcsány Ferenc által kezdeménytett találkozón ott volt, Veres János pénzügy, Bajnai Gordon gazdasági és Szűcs Erika szociális miniszter is. A több mint egyórás tárgyalás után a felek közleményükben hangsúlyozták hogy „bizonytalan és válságos időszak előtt áll Magyarország és ebben a helyzetben. "Elsősorban a kormány feladata a kiút világos meghatározása és az alapvető változások sürgős bevezetése".

„Éppen azért, hogy több lélegzethez jusson a gazdaság fontos kérdés, hogy érdemben csökkentjen az újra elosztás mértéke és az adócentralizáció mértéke, ami nyilván kiadáscsökkentést igényel a nemzeti jövedelem arányában.” – mondta a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök

A miniszterelnök a köztársasági elnökkel is egyeztetett a gazdasági válság hatásiról és a kormány intézkedésiről.

Ajánlom

További belföldi híreink