Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-01-02 08:40:29

Közlekedési miniszter lesz Gaskó István?

„Nincs az a párt”, amely kedvéért Gaskó politikai szerepbe lépne. A sztrájk valószínűleg folytatódni fog.

Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre; a szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.

Én szociáldemokrata értékrendet vallok magaménak, mit keresnék egy jobboldali párt listáján? - tette fel a kérdést Gaskó István. Közölte: az a bajom, hogy a magát baloldaliként meghatározó szocialista párt olyan ultra-neoliberális politikát folytat, ami szerintem összeegyeztethetetlen a baloldali értékekkel.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezetője a lap pénteki számában olvasható interjúban azt is elmondta: nagy esély van arra, hogy folytassák a karácsonykor felfüggesztett sztrájkot.

Közölte: addig dolgoznak ebben az ügyben, amíg el nem érik, hogy teljesítsék a szerintünk jogos és gazdaságilag megalapozott követeléseiket. Gaskó István úgy látja, az elutasítás mögött a miniszterelnök politikai bosszúja áll, az egészségbiztosítás privatizációja elleni tiltakozásban játszott vasutasszerep miatt.

Gyurcsány Ferenc megüzente, hogy ne is számítsunk követeléseink teljesülésére. Úgy látjuk tehát, hogy politikailag akadályozzák a megállapodás létrejöttét a vasúttársasággal - fejtette ki Gaskó István.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink