Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-01-06 09:40:00

Gulyás: Gyurcsány ne csak játsszon a reform szóval! + videó

Az SZDSZ-es ügyvivő tovább szorgalmazza az ügynöktörvény módosítását is.

A kormány idén visszatér a reformpolitikához, a nagy átalakításokhoz - mondta tegnap a miniszterelnök az Egyenes Beszéd című műsorban. Példaként az adórendszer és, az önkormányzati rendszer változásait, és a nyugdíjrendszer fenntarthatóvá tételét említette.

Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője az ATV Reggeli Jam című műsorában ezzel kapcsolatban leszögezte, nem kötnek új koalíciót az MSZP-vel, ugyanakkor örvendetes, hogy a miniszterelnök visszatér a reformpolitikához, főként, ha ennek tartalmi fedezete is látható lesz. A politikus megjegyezte: fontos, hogy ne pusztán kommunikáció, a szavakkal való játék legyen a reformokkal való foglalkozás.

Gulyás József arról is beszélt, hogy tovább szorgalmazza az ügynöktörvény módosítását, bár még nem kapott választ a Kenedi bizottság jelentésével kapcsolatban a miniszterelnöknek írt kérdéseire. Hangsúlyozta: nem az ügynökök személye a legfontosabb kérdés, hanem, hogy átlátható legyen az egész rendszer működése, és hogy ne legyenek szelektív módon visszatarthatók egyes állambiztonsági iratok. Mint mondta, például Németországban, Lengyelországban és Csehországban is sikerült megoldani az információs kárpótlás kérdését, és biztosítani azt, hogy az új generáció szembenézhessen a történelmi múlttal.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink