Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-01-24 16:00:26

Fidesz: „Hazug állításaikkal” megsértették Bagó Zoltán jó hírnevét

A Fidesz szerint jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy Bagó Zoltán nem fenyegetett meg senkit.

Korábban hírül adtuk, az MDF sajtóközleményét, melyben kifejezik megdöbbenésüket Romsics Imre elbocsátásán, amit a képviselő Bagó Zoltán fenyegetése kapcsán lezajlott bírósági ügyhöz kötött. A Fidesz a közleményre reagálva képviselőjük jó hírnevének megsértésével vádolja az MDF politikusait.

Romsics Imre az MTI-nek elmondta: a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat múzeumi szervezetének igazgatója szerdán szóban közölte vele, hogy február 1-től visszavonják vezetői megbízását. Az írásbeli indoklást még nem kapta meg, de véleménye szerint a leváltása mögött a megyei önkormányzat alelnöke által indított perben született ítélet áll.

A kalocsai múzeum igazgatója hozzátette: csütörtökön a Kalocsa TV-ven a megyei múzeumi szervezet igazgatója, Laczkó János nyilatkozott, aki kijelentette, hogy "se szakmai, se gazdasági oka nincs a menesztésnek".

A Fidesz múlt év decemberében tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Bagó Zoltán, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke jogerősen pert nyert az ellen az MDF-es politikus ellen, aki még a 2006-os országgyűlési választások előtt fenyegetéssel vádolta meg. Az érintett MDF-es politikus, Romsics Imre az MTI megkeresésére az üggyel kapcsolatban akkor nem kívánt nyilatkozni.

Romsics Imre, a kalocsai választókerület MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje 2006 márciusában egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán fenyegetéssel próbálta rávenni, lépjen vissza a jelöltségtől. A beszélgetésről titkos hangfelvételt készített az MDF-es politikus, amelynek részleteit nyilvánosságra hozta.

A Fidesz az ügy miatt visszaléptette Bagó Zoltánt a képviselő-jelöltségtől és a pártból való kizárását is kezdeményezte, Orbán Viktor pártelnök pedig az eset miatt levélben kért elnézést Dávid Ibolyától, az MDF elnökétől.

Bagó Zoltán - akit végül nem zártak ki a Fideszből, és a 2006-os önkormányzati választáson képviselőjelöltként indítottak - az ügy miatt polgári peres eljárást indított, és büntetőfeljelentést is tett rágalmazás és magántitoksértés miatt.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Bács-Kiskun megyei bíróság júniusi, első fokú ítéletét, amely Bagó Zoltánnak adott igazat és jó hírnév megsértése miatt marasztalta el Romsics Imrét.

A Fidesz tájékoztatása szerint a bíróság meghallgatta a teljes, vágatlan hangfelvételt, amelyből éppen az ellentéte derült ki Romsics Imre állításainak, vagyis Bagó Zoltán nem fenyegetőzött és nem zsarolt.

Az MDF-es politikus a júniusi első fokú ítéletet követően az MTI-nek azt mondta: továbbra is fenntartja korábbi állításait, miszerint Bagó Zoltán megfenyegette a 2006-os országgyűlési választások előtt.

Az MDF országos elnöksége szombati közleményében azt írta, hogy amikor 2006-ban a választási bizottság elmarasztalta Bagó Zoltánt, akit a Fidesz visszaléptetett a képviselő-jelöltségtől, ígéretet kaptak arra is, hogy Bagó Zoltánt a párt kizárja soraiból.

Ez azonban máig nem történt meg - tették hozzá. "A maffiamódszerekkel való zsarolás" után nem sokkal Bagó Zoltán a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke lett, majd rágalmazás vétsége miatt eljárást indított Romsics Imre ellen - írták.

"Mi, konzervatívok megdöbbentőnek és felháborítónak tartjuk, hogy Magyarországon ez megtörténhet: amíg a megzsaroltat kirúgják munkahelyéről, addig a zsarolót komoly döntéshozó, politikai pozícióba juttatják. Az MDF szerint egy normális országban nem fordulhatna elő, hogy a parlament legnagyobb ellenzéki pártja szavát megszegve egyenesen pajzsra emeli a köreiből kikerült zsarolót, amíg az áldozat kiváló szakmai múltja ellenére mondvacsinált okokból kénytelen távozni állásából" - olvasható az MDF kommünikéjében.

A Fidesz szombati reagálásában közölte: Bagó Zoltán senkit nem fenyegetett meg, és ezt a tényt jogerős bírósági ítélet mondta ki. Ellenben - olvasható Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivőjének az MTI-hez eljuttatott közleményében - Romsics Imre, Herényi Károly az MDF frakcióvezetője, Dávid Ibolya pártelnök és Karsai Péter országgyűlési képviselő "hazug állításaikkal" megsértették Bagó Zoltán jó hírnevét.

MTI/atv.hu
Ajánlom

További belföldi híreink