Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-02-10 19:40:13

Mégis jönnek Arkan vezér katonái + videó

Zárt körben vettek búcsút a Veszprém Arénában Marian Cozmától. Közben nemzetközi elfogató parancsot adtak ki Sztojka Iván ellen.

A város vezetői, és csapattársai virágokkal, mécsesekkel emlékeztek a sportolóra. A koporsót szállító autókonvoj nem sokkal dél előtt indult Romániába, ahol szombaton temetik el Marian Cozmát.

A konvoj még Szegeden is megállt, hogy az ottani kézilabdaklub vezetői, játékosai is kifejezhessék gyászukat a sportoló koporsójánál. Marian Cozmát Veszprém önkormányzata és az MKB Veszprém sportklub is saját halottjának nyilvánította, a közgyűlés pedig a Veszprém tiszteletbeli polgára címet adományozta az elhunyt kézilabdázónak.

Időközben nemzetközi elfogató parancsot adtak ki Sztojka Iván ellen, egyben 1 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség. A rendőrség azt feltételezi, hiogy Sztojka is külföldre menekült.

Sztojka Ivánt az egyik közösségi portálon több ezren ítélték el, szélsőséges indulattal. Sorra kapta az életveszélyes fenyegetéseket. Emiatt a szolgáltató mára már törölte a gyanúsított regisztrációját a rendszerből.

Az osztrák Standard című napilap azt írja, hogy Magyarországon magasra csapnak a roma ellenes indulatok. A Stop arról ír, hogy információik szerint mégis csak eljött Szerbiából Magyarországra egy mintegy 100-150 fős csoport, hogy bosszút álljon a támadókon.

Ajánlom

További belföldi híreink