Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-09-25 05:45:00

Mussolini: „Inkább fasiszta, mint buzi\"

Néhány napja bejárta a világot Alessandra Mussolini elhíresült mondata: „Meglio Fascista che froci\", amit egy transzvesztita képébe vágott, miután vagy tízszer odaordította neki, hogy „Szégyelld magad!\"

A néhai diktátor unnokája, Alessandra Mussolini (akinek egyébként szexfotói bejárták az internetet) egy stúdóbeszélgetésben arról beszélt, hogy a mai liberális társadalomban odáig fajulnak a dolgok, hogy már szinte szégyellnie kell magát az embernek, ha templomban házasodik.

Majd rátért arra, hogy meg akarja védeni a keresztény társadalmi modellt, meg akarja védeni az olasz fiatalokat a munkanélküliségtől, munkát, biztonságot akar teremteni számukra. A bevándorlók szerinte elveszik a munkát az olaszoktól - még a diplomás fiataloktól is -, akik sok áldozatot hoztak azért, hogy tanuljanak. Állításában főleg Dél-Olaszországban rossz a helyzet, sok diplomás olasz fiatalnak portásként kell dolgoznia és fizikai munkát kell végezniük a bevándorlók miatt.

A sárdobálás akkor alakult ki, amikor Mussolini az „extracomunitario" kifejezést használta a melegekre, ami olyasmit jelent, hogy társadalmon kívüli, közösségen kívüli. Ezen háborodott fel a baloldali vitapartner, és mondta Mussolininek, hogy a homoszexuálisok is ugyanúgy beletartoznak a társadalomba, ők is ugyanúgy a testvéreink. Mussolini erre azt válaszolta, hogy neki a „buzik" nem a testvérei. Ezután eldurvulta hangnem: a baloldali politikus azt mondta, „na, ezért vagy te fasiszta” - és egyre jobban belelendültek.

Mussolinit elkapta a hév, miközben a stúdióba hívott transzvesztita folyamatosan fasisztázta. A műsorvezető megpróbálta szétválasztani a vitázókat, ám Mussolini nem tudott lenyugodni, végül azt mondta szó szerint, hogy „inkább fasiszta, mint buzi". Ennél a résznél érdemben véget is ért a műsor.

Ajánlom

További belföldi híreink