Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-09-28 20:30:53

Leáll a Gellért-tér + videó

Hétfőtől leállítja a 4-es metró építését a Bamco – a konzorcium 37 milliárd forint pluszpénzt követel. A DBR Metró Projekt Igazgatóság irreálisnak tartja a francia cég igényét, és azt fontolgatja, hogy bírósághoz fordul. A békéltető tárgyalások nem vezettek eredményre.

A DBR azt közölte, hogy a Bamco eddig 150 követelést nyújtott be, ebből ők 25-öt találtak jogosnak. A leállás érzékenyen érinti a metróberuházást, a Szent Gellért téri állomás építésének csúszása miatt ugyanis a teljes beruházás csúszhat.

Teherautóra pakolják a földet a Fővám téri állomáson. A munka még vasárnap is zajlik.

Itt a Fővámtéren dolgoznak a munkások. De a Duna túloldalán a Gellért téren valószínűleg hétfőtől nem fog folytatódni a 4 metró építése.

Ott ugyanis a BAMCO a kivitelező. A konzorcium viszont 37 milliárd forint pluszpénzt követel a DBR Metró Projekt Igazgatóságtól. Állításuk szerint ugyanis hozzávetőleg 150 esetben van többlet költségük.

A DBR Metró Projekt viszont sokallja ezt. Szerintük 150 helyett csak 25 esetben jogos a követelés. DBR így nem 37, hanem 1.6 milliárd forintot lát jogosnak.

A Bamco most a Gellért téri állomást, az Etele téri pajzsindító műtárgyat és a szellőző alagutakat építi, illetve a 4-es metró alagútját fúrja. HA nem sikerül megállapodni, akkor a cég valamennyi helyszínen leállítja a munkát.

A BAMCO konzorcium nem kíván nyilatkozni. A DBR Metro bíróság elé akarja vinni az ügyet.

További belföldi híreink