Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-10-13 18:00:53

A békekampány miatt jegeli a megfigyelési ügyet az MSZP

Stílust és hangnemet váltottak a szocialisták.

Néhány nap alatt megváltoztatta kommunikációs stratégiáját az MSZP, és a miniszterelnök a régi sérelmeket félretevő, az összefogást sürgető „nemzeti csúcsának” jegyében több, korábban tervbe vett akciót ejtettek. Így többek között Török Zsoltnak, az MSZP egri országgyűlési képviselőjének a megfigyelési ügyben tervbe vett parlamenti felszólalása sem került elmondásra, noha a hétfőre frakcióvezető-helyettesé választották a politikust.

A miniszterelnök által a világgazdasági válságra hivatkozással megkezdett nemzeti megbékélési program amúgy a szocialisták egy része szerint sikertörténetnek számít, hiszen az őszödi beszéd válságát követően most sikerült először elérnie a szocialistáknak, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői nem mentek ki az ülésteremből Gyurcsány Ferenc felszólalásakor.

Erre egyébként hétvégén Lendvai Ildikó frakcióvezető kérte az ellenzéki képviselőket, majd miután ők engedtek a kérésnek, a szocialista politikusasszony a Parlamentben meg is köszönte az együttműködést a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjainak. Igaz, ez nem akadályozta meg az ellenzéket abban, hogy az interpellációk során több esetben leszavazzák a kormányt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink