Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-11-10 14:55:15

Miniszter maradna Szabó Pál

Az atv.hu értesülése szerint a monorierdői vonatbaleset miatt lemondott közlekedési miniszter több belső fórumon jelezte, hogy akár maradna is a bársonyszékben.

Szabó Pál a négy halálesetet követelő vasúti tragédia napján adta be a lemondását a miniszterelnöknek, aki sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy elfogadja beosztottja döntését, így Szabó már csak addig vezeti a minisztériumot, amíg megtalálják utódját. A MSZP-ben egyébként a lemondáskor megdöbbentek Szabó döntésén, mivel az országban több esetben ennél jóval súlyosabb baleseteknél sem mondtak le az érintett miniszterek. Ráadásul – és ez azóta bebizonyosodott – nem rendszerhiba, hanem emberi mulasztás okozta a balesetet.

 

Több forrásunk azt állította, hogy Szabó már korábban elégedetlen volt a helyzettel, és a tragikus esemény úgymond kapóra jött számára, hogy valamilyen indokkal távozhasson. Azóta viszont – mintha átok ülne a minisztériumon - nem sikerült a helyére új minisztert találni, mivel azok, akiket felkértek, nem vállalták a feladatot, így például sem Katona Béla, a szocialista frakció „erős embere”, sem Sugár András.

 

Mint korábban írtunk róla, elsőként Sugár András, a T-Mobile egykori vezérigazgatója kapott felkérést a poszt betöltésére, ám Sugár nem vállalta a feladatot. Az ismert gazdasági szakembert egyébként korábban már felkérték a MÁV vezetésére, illetve washingtoni nagykövetnek is, de mindkét felkérést visszautasította.

 

Úgy tudjuk, hogy több politikus és üzletember azért nem vállalja a pozíciót, mert könnyen kialakulhat a „két dudás egy csárdában” effektus, mivel a minisztérium államtitkára az a Puch László, aki évekig volt az MSZP pénztárnoka, és ma is az MSZP egyik meghatározó politikusa. Az utóbbi időben leginkább önjelöltek nevei forogtak a sajtóban.

 

Úgy tudjuk, hogy időközben Szabó Pál véleménye is megváltozott, és belső fórumokon jelezte, hogy ha van rá fogadókészség, akkor mégis maradna.

 

atv.hu

További belföldi híreink