Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-05-03 19:05:12

Újraindul a koalíciós tapogatózás

Szocialista és liberális nagyok az SZDSZ nyári tisztújító küldöttgyűlése után újrakovácsolnák a két párt szövetségét.

Ismét frigyre lépne az MSZP és az SZDSZ, legalábbis a két párt több prominense kacérkodik a gondolattal. Jelenleg a szabad demokraták térfelén pattog a labda, hogy visszaütik-e, az azon múlik, ki lesz a liberális párt elnöke az SZDSZ június 7.-ei tisztújító küldöttgyűlése után. Bőhm András, szabad demokrata országgyűlési képviselő szerint Fodor biztos befutó.

Márpedig Fodor a koalíció, vagy egy szoros együttműködés pártján áll. Szerinte a fő cél, hogy Magyarországnak újra stabil, tevékeny kormánytöbbsége legyen a jövőben, mert ez az ország érdeke. (Kóka János, a liberálisok első embere viszont kitart amellett, hogy mostantól az SZDSZ saját programja szerint politizál tovább.)

Az éppen kisebbségben kormányzó MSZP egyik nagy embere nyitott Fodor elképzeléseire. Kiss Péter kancelláriaminiszter arról beszélt, hogy a két volt koalíciós partnernek közösen kell újragondolni, hogy milyen módokon tudja a kormány politikáját támogatni. Kiss szerint új koalíció, külső támogatás, vagy konkrét ügyekben való megállapodás egyaránt szóba jöhet.

Ajánlom

További belföldi híreink