Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-05-26 09:00:22

Hagyó az email-titkok és a Fidesz miatt aggódik + videó

A főpolgármester-helyettes szerint a BKV vezetése a szakszervezetek minden, az utóbbi két hónapban előterjesztett követelését teljesítette, a 2009-re szóló, 6 milliárd forintot érintő kollektív szerződéshosszabbítás csak az utolsó héten került elő. Annak a levélnek a kapcsán, ami állítólag a Fideszre tolná a sztrájkért való felelőséget, Hagyó az email-titok megsértéséről értekezett.

Két hónapja egyeztet a BKV vezetése a szakszervezetekkel (a konzultációba a főváros vezetése is bekapcsolódott), és a tárgyalások végére az érdekvédők valamennyi követelést teljesítettek, állította az ATV Pont7 című műsorában Hagyó Miklós. A főpolgármester-helyettes szerint az az igény, miszerint a BKV vezetése 2009-re is hosszabbítsa meg a cég munkavállalóinak kollektív szerződését, csak a múlt héten merült fel.
A közlekedési társaság vezérkarának egyébként december végéig kellene döntenie az ügyben (a szakszervezetek követelésétől függetlenül), de a BKV vezérkar, mondta Hagyó Miklós, azt válaszolta az érdekképviseleteknek, hogy akár hétfőtől is hajlandók tárgyalni erről az egyébként 6 milliárd forintos csomagról. Egyes szakszervezeteknek ez azonban nem felelt meg.
Hogy keddtől miért csak a trolik és az autóbuszok szüntetik be a munkát, miközben a metrók és villamosok járnak, arró hagyó csak annyit mondott: a BKV-nál 28 szakszervezet tömöríti a 12 ezer munkavállalót, így sokszínűek a szervezetek. A fémkerekesek pedig szerinte nem elálltak a sztrájktól, csak azt mondták, őszig időt hagynak a kormánynak és a városvezetésnek, hogy megoldja a BKV problémáit, a gumikerekesek pedig radikálisabbak, és nem várnak.
Arról a levélről, amit állítólag Hagyó sajtósa és a BKV egyik vezetője váltott arról, hogy a sztrájkot a Fideszre kell tolni, a főpolgármester helyettes azt mondta, hogy egyrészt nem erről szólt a levél, másrészt igen érdekes, hogy két ember otthoni email címéről indított miként kerülhet a Fideszhez.

További belföldi híreink