Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-05-29 15:20:07

Gyurcsányt akarja életben tartani a Fidesz az Orbán-beszéddel + videó

Szabados Krisztián, a Political Capital igazgatója az ATV Civil a pályán című műsorában azt is elmondta, miért.

A Fidesz tudatos akciója Orbán Viktor beszédének kiszivárogtatása – mondta a műsorban Szabados Krisztián politikai elemző. A Political Capital vezetője szerint azért hozták nyilvánosságra a Fidesz elnökének a nyugdíjak befagyasztásával kapcsolatos tervét, hogy ezzel ráijesszenek a nyugdíjas szavazóbázisra, és arra késztessék, hogy visszaálljon a nyugdíjakat védő MSZP mögé.

Ha ez megtörténik, azzal a Fidesz átmenetileg veszít népszerűségéből, az MSZP viszont valamelyest erősödni fog. Orbán pedig éppen ezt akarja, mert abból indul ki, hogy amennyiben folytatódik a Fidesz jelenlegi szárnyalása, az MSZP lecseréli Gyurcsányt egy olyan miniszterelnökre, aki elfogadható az üzleti élet szereplői számára, és aki ismét megteremti az érdemi kormányzáshoz szükséges parlamenti többséget.

Ez pedig akár szorossá is teheti a 2010-es választások kimenetelét. Orbán ezzel szemben úgy véli, ha az MSZP Gyurcsánnyal vág neki a 2010-es választásoknak, az nem csupán a miniszterelnök bukását garantálja, hanem Gyurcsány az egész MSZP-t magával rántja –vélekedett Szabados Krisztián.

Ajánlom

További belföldi híreink