Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-05-17 10:46:25

Az interjú, amiért Medgyessynek mennie kell + videó

Íme az interjú, ami kiválthatta, hogy Gyurcsány Ferenc visszahívja Medgyessy Pétert utazó nagyköveti posztjáról.

A lovagiasság szabályai szerint zártuk le a beszélgetést – mondta Medgyessy Péter egykori kormányfő pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felmentette az utazó nagyköveti posztjáról. Medgyessy Péter kifejtette: "a miniszterelnök szerint egy utazó nagykövet nem jó, ha kritizálja a kormányát. Ezt tudomásul vettem."

„Én úgy gondolom, egy volt miniszterelnöknek dolga, kötelessége féltő szeretettel elmondania, mi az, amit nem tart jónak” – tette hozzá Medgyessy Péter, aki elfogadta, hogy ezt a nézeteltérést így, a távozásával lehetett feloldani.

Mint ismeretes, Medgyessy Péter az elmúlt időben – többek között az ATV Nő háromszor című műsorában – bírálta Gyurcsány Ferencet, mert szerinte „ma már ténylegesen több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia", illetve, hogy a kormányfőnek már 2006-ban, balatonőszödi beszéde után le kellett volna mondani. 

A péntek esti interjúban viszont azt mondta Medgyessy: az SZDSZ-ben kellene új vezetőség ahhoz, hogy újra lehessen kötni a koalíciós szerződést szocialisták és szabad demokraták között - vagyis Gyurcsány távozását már nem említette Medgyessy, aki egyébként a héten Magyarországot képviselte Izraelben, a zsidó állam kikiáltásának 60. évfordulóján.  

A mellékelt videón az ATV-n április elején sugárzott interjút nézheti meg. 

 

További belföldi híreink