Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-06-05 11:36:17

Kirúgják elnöküket a tetszhalott állapotból éledező kisgazdák

Újjászerveződik a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári párt. Több éves bizonytalanság, pereskedés után immáron a napokban megszületet jogerős bírósági döntés is segíti a pártszervezést.

A május 20-i bírósági döntés alapján kimondható: Hegedűs Péter pártelnök az FKGP álképviselője, és mint ilyen személyt a felperesek töröltetni kívánnak a pártnyilvántartásból. Nincs kizárva, hogy a közeljövőben élet költözhet a Belgrád rakparti székházba, és újra felgyulladnak fények az épület tetején álló, a pesti látképpel egybeforrt fényreklámon.


2008. május 20-án a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon ítéletet hirdetett a Márkus János pártfőtitkár és Balogh Károly ügyvezető alelnök felperesek által, a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt ellen indított perben. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete helyben hagyta az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság döntését, mellyel immár jogerősen megállapításra került, hogy a párt 2005. december 17. napjára összehívott országos nagygyűlésének illetve nagyválasztmányának egyike sem volt határozatképes. Az említett testületek által hozott valamennyi határozat törvénysértő, azokat ítéleti rendelkezésével a Fővárosi Ítélőtábla megsemmisítette.


A jogerős ítélet alapján megsemmisítésre került az FKGP jelenleg bejegyzett képviselőjének, Hegedűs Péternek a megválasztásáról szóló határozat is, amely határozattal 2007.06.30-ig a párt elnökének választották, emiatt szükségessé vált mindazon jogi aktusok, jogcselekmények és jognyilatkozatok felülvizsgálata, amelyet a megsemmisített megválasztást követően az FKGP elnökeként és képviselőjeként tett. Kimondható hogy éveken keresztül, és a pártnyilvántartási bejegyzés szerint ma is álképviselő áll az FKGP élén.

Ajánlom

További belföldi híreink