Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-07-14 15:30:12

Tíz nap rakétatámadás nélkül + videó

Magyarországon vakációzik ötven dél-izraeli fiatal. A vendéglátó Hit Gyülekezete így szeretné enyhiteni a folyamatos rakétatámadás alatt álló szderoti diákok szenvedését.

A fiatalok a rakétafenyegetésnek kitett dél-izraeli városban Szderótban élnek. Két napot töltenek a magyar fővárosban, majd egyhetes balatoni nyaraláson vesznek részt. A tíznapos nyaralás költségeit a Hit Gyülekezete tagjainak az adományaiból fedezik.

A városban az élet nagyon sokszor bunkertől bunkerig zajlik. Az utcákon ugyanis mobil óvóhelyek is találhatóak, ahová olykor mindössze húsz másodperc áll a rendelkezésre az embereknek bemenekülni. Egy-egy napon 10-15 támadás is történhet.

„Előfordul, hogy sehova nem tudunk elbújni, akkor magam alá gyűjtöm a gyermekeimet és imádkozom Istenhez, hogy mentsen meg minket” - festette le a nem mindennapi életet Szderótban a gyermekeket kísérő Jigal Levi az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

A Hit Gyülekezete képviseletében Hack Péter azt mondta: az egyház a meghívással is azt akarja erősíteni: áldozatnak tartja a szderotiakat, és szolidáris velük.

Ajánlom

További belföldi híreink