Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-07-11 14:30:03

Bunkerek helyett a Balaton: izraeli gyerekek üdülnek Magyarországon + videó

Ötven izraeli diák érkezett Budapestre egy éjszakai repülőjárattal.

A fiatalok a rakétafenyegetésnek kitett dél-izraeli városban Szderótban élnek. Két napot töltenek a magyar fővárosban, majd egyhetes balatoni nyaraláson vesznek részt. A tíznapos nyaralás költségeit a Hit Gyülekezete tagjainak az adományaiból fedezik.

A városban az élet nagyon sokszor bunkertől bunkerig zajlik. Az utcákon ugyanis mobil óvóhelyek is találhatóak, ahová olykor mindössze húsz másodperc áll a rendelkezésre az embereknek bemenekülni. Egy-egy napon 10-15 támadás is történhet.

„Előfordul, hogy sehova nem tudunk elbújni, akkor magam alá gyűjtöm a gyermekeimet és imádkozom Istenhez, hogy mentsen meg minket” - festette le a nem mindennapi életet Szderótban a gyermekeket kísérő Jigal Levi.

A kísérő tanár az ATV Reggeli Jam című műsorában azt is elmondta, hogy a támadások és szenvedések ellenére azért maradnak városban, mert nem akarják átengedni a földjüket az ellenségüknek, ha így tennének, akkor a terroristák győznének. Izrael ugyanis azért jött létre, hogy biztonságot és otthon nyújtson a zsidóságnak.

„A magyarországi üdülés lehetőséget teremt gyerekeknek a feltöltődésre, hogy az otthoni küzdelmet megújult erővel tudják folytatni” - tette hozzá Jigal Levi, aki megköszönte a Hit Gyülekezete nagyvonalúságát és támogatását.   

Ajánlom

További belföldi híreink