Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-12-03 09:30:08

Újabb tanárverés: Ököllel ütötte a 15 éves fiú a pedagógust

Pingpongozni akart, nem tehette. Ököllel vett elégtételt.

A Borsod Online értesülése szerint egy diák megütötte tanárát az ónodi általános iskolában. A hírt több tanuló, és a sértett tanár is megerősítette.

A fegyelmi és a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le: a tanár ugyanis feljelentést tett a rendőrségen. Nem is egyszer, hanem kétszer, mindkettőt novemberben. Az egyiket becsületsértésért, mert az egyik 16 éves diákja trágár szavakkal illette, amikor azért szólt neki, hogy szünetben az udvaron tartózkodjon. A másik feljelentés testi sértésről szól, ebben egy másik, 15 éves diák volt a bűnös. A tanár szólt neki, hogy ne vegye el a kisebbektől a pingpongütőt, hagyja őket játszani. Erre a nyolcadikos fiú ököllel megütötte, de szerencsére nagy baj nem történt, mivel a pedagógus időben elhúzta a fejét. A verekedő diák ellen fegyelmi eljárás indult az iskolában.

Gyökerek

A tanár a problémák gyökerét a rossz oktatási törvényben és az otthoni nevelés hiányában látja. Az iskola 222 tanulója közül 5–6–tal van probléma, tudta meg a lap.

Egy másik tanár arról számolt be, hogy a verekedés óta a többi gyerek is felbátorodott: Látják, hogy semmi nem történt az agresszív diákkal, így most ők is megengedik maguknak, hogy a tanároknak visszabeszéljenek, csúnya szavakat használjanak.

A szülő is ütött - ülni fog 

Tavaly májusban egy aranyosapáti kislány azzal ment haza a helyi iskolából, hogy a testnevelő tanár lenyomta a fejét és erőszakosan viselkedett vele, holott neki aznap egészségügyi problémái voltak. Az édesanya ekkor feldühödve bement az iskolába, ahol összefutott a testnevelő tanárral, akit először szóban szidalmazott, majd megpróbált megütni. A pofon csak azért nem csattant a tanár arcán, mivel a kezével kivédte az ütést. Az eset az iskola épületében történt tanárok és diákok szeme láttára.

A Vásárosnaményi Városi Bíróság öt hónapos börtönbüntetésre ítélte az elkövető anyát. Az ügyet másodfokon tárgyaló Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság helybenhagyta a korábban hozott ítéletet, indoklásában külön hangsúlyozva azt, hogy elszaporodóban vannak a hasonló közfeladatot ellátó személyek elleni cselekmények.

boon.hu / atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink