Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-12-20 10:00:19

Megbüntették az Orbán-könyv íróját

Kende Péter hiába hivatkozott rendőrségi dokumentumokra.

Nem jogerősen egy-egy millió forint megfizetésére kötelezte a Pest Megyei Bíróság Kende Pétert az Orbán Viktorról szóló könyv valótlan állításai miatt – írja a Magyar Nemzet. A közíróval szemben a Legfőbb Ügyészség és Polt Péter volt legfőbb ügyész indított polgári peres eljárást személyhez fűződő jogok és jó hírnév megsértése miatt, mert Az Igazi Orbán – A Viktor 2. című alkotásában arról értekezett egy teljes fejezeten keresztül, hogy az ügyészség több kiemelt büntetőügyet ellentétesen értékelt, mint az azokban ugyancsak eljáró rendőrség.

A bíróság a szerző erre vonatkozó állításait nem tartotta megalapozottnak. Úgy tudjuk, hogy Kende Péter a per során hivatkozott egy birtokába került rendőrségi dokumentumra is, ennek hitelességét azonban nem tartotta egyértelműen bizonyítottnak a bíróság, más mellett a Nemzeti Nyomozó Iroda volt vezetőjének vallomása alapján sem. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője megerősítette, az ügyben első fokon ítéletet hozott a Pest Megyei Bíróság.

Az objektívnek és mértéktartónak semmiképpen sem nevezhető Kende alkotói tevékenységének legfőbb ihletője Orbán Viktor Fidesz-elnök – olvasható a Magyar Nemzetben.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink