Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-12-10 05:00:42

MÁV-vezér: Egy fillért sem kapnak + videó

Heinczinger István hajthatatlan Cargo-ügyben.

Amíg én a MÁV vezérigazgatója vagyok, biztos, hogy nem fogom engedélyezni, hogy a privatizációs bevétel akár egyetlen forintját is olyan embereknek fizessék ki, akik a privatizáció idején nem dolgoztak a Máv Cargoban - mondta Heinczinger István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

A MÁV vezérigazgatója hozzátette: akik a privatizáció pillanatában munkaviszonyban álltak a cégnél, meg fogják kapni az 5%-os részvénycsomagot, ami az értékesítési szerződésben is szerepel. A privatizációs törvény szabályai szerint nincs jogi lehetőség arra, hogy kifizessék a szakszervezet által követelt 250 ezer forintot a MÁV Cargo dolgozóinak, és nem is akarják kifizetni – fogalmazott Heinczinger István. A vezérigazgató szerint a sztrájk elkerülhetetlen, de ennek a felelőssége nem a MÁV vezetését és nem is a kormányzatot terheli. A szakszervezet irreális, törvénytelen követelésekkel fenyegeti a vasúttársaság menedzsmentjét, ami nem tisztességes magatartás –mondta a vezérigazgató.

Heinczinger István arról is beszélt, hogy személyiségi jogokat sért a fizetési lista nyilvánossá tétele, és az sem tisztázott, hogy kik tartoznak a vállalat vezetői közé – ezért nem tesznek eleget az ombudsmani ajánlásnak, miszerint közzé kellene tenni a MÁV vezetők bérjegyzékét. A vasúttársaság vezetője úgy gondolja, hogy a munka törvénykönyve szerint három vezető tisztségviselője van a MÁV-nak, az ő fizetésük pedig már nyilvános.

Ajánlom

További belföldi híreink