Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-12-13 11:20:00

Kiemelné a családból az iskolakerülőket egy roma politikus + videó

A kiskunhalasi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint a roma fiatalok egyetlen kitörési lehetősége a tanulás, így azt mindenáron biztosítani kell.

Kiemelné a családjukból az iskolakerülő roma gyerekeket, és állami gondoskodásba adná a kiskunhalasi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke. A roma politikus emellett megvonná a segélyt is azoktól a családoktól, ahol nem veszik komolyan a tankötelezettséget. Az iskola annyit tehet, hogy feljelenteni a szülőt az illetékes jegyzőnél, és szabálysértési eljárás indul a szülővel szemben.

Ám a feljelentéssel és a kiszabott bírsággal a legtöbb szülő nem törődik. Pedig a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint a roma fiatalok egyetlen kitörési lehetősége a tanulás. Épp ezért Rostás László úgy vélte: az nem megoldás, hogy szülőket 10-30 ezer forintrab büntetik, ehelyett ki kell emelni a családból a gyerekeket, persze csakis közös döntéssel. A jogi lehetőségekről a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke már egyeztet az önkormányzattal és a gyermekvédelmi hatósággal.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink