Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-12-06 16:00:00

Hat-tíz évet kaphat az ügyészek szerint bután védekező Zuschlag

A beismerés, megbánás többet érne.

Meglepő könnyelműség figyelhető meg a bíróság előtti védekezési stratégiában a Zuschlag-per több vádlottjánál is – írja ügyészségi forrásokra hivatkozva a Halasi Tükör városi hetilap. A Zuschlag-pert elemző írás szerint a megyei ügyészség egyik meg nem nevezett, ám az ügyet közelről ismerő szakértője úgy véli, érthetetlen, miért nem követik többen a másodrendű vádlott, Lados István taktikáját, vagyis az őszinte feltáró vallomást. A makacs tagadás és az érdemi vallomástételtől való elzárkózás szerinte vagy tévedés, vagy hanyagság.

A szakértő szerint a vád olyannyira biztosan áll, hogy jelentős fordulat sem a kiemelten érintettek helyzetének megítélésében, sem az érintettek körének bővülésében nem várható. Annak ellenére sem, hogy a pályázati pénzeket elsíboló, különösen nagy értékre bűnszervezetben elkövetett csalás miatt bíróság előtt álló Zuscghlag János és társai pere még csak most kezd „belendülni”.

A jövő ősz derekára-végére várható ítélet az ügyészségi szakértő várakozása szerint az egykori szocialista képviselő vonatkozásában 6-10 évszabadságvesztés lehet. Lados István 3-5 évvel számolhat. Valószínűsíthető az is, hogy a per kiemelt rendű vádlottjainak egyike sem ússza meg felfüggesztett büntetéssel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink