Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-12-26 06:30:35

A kereskedők kezében vannak a vásárlók + videó

Legalábbis azok, akik nem műszaki hibás terméket akarnak lecserélni vagy visszavinni, ugyanis az ilyen esetekben csak az eladó jóindulatán múlik az ügy.

Csak a műszaki hibás termékeket köteles kicserélni a kereskedő számla vagy blokk ellenében. Ehhez persze nem árt, ha megvan az úgynevezett jótállási jegy, ahogy esetleg azt is bizonyítani kell, hogy a vásárlás pillanatában a vevő mit sem tudott a hibáról.
Ha viszont hibátlanul működik a karácsonyi ajándék, csak épp a színe, mérete vagy márkája nem tetszik, esetleg már több is van belőle, akkor csak a kereskedő jóindulatán múlik, hogy hajlandó-e visszaváltani, vagy sem. Ezt ugyanis nem várja tőle semmilyen jogszabály.
Mindenesetre szombaton ismét komoly rohamra számíthatnak az üzletek és bevásárlóközpontok, ugyanis sokan akkor hozzák vissza a nem tetsző vagy épp műszaki hibás karácsonyi ajándékokat.
Ám a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség derűlátó. „Egyre több olyan kereskedő van aki a karácsonyi termékeket visszaveszi és az esetleg nem tetsző árukat vásárlóbarát módon kicseréli vagy az árát levásárolhatja a vevő”, mondta Kathi Attila, a szervezet szóvivője. Aki szerint az ajándék megvásárlása előtt érdemes a vásárlók könyvébe feljegyeztetni azt, hogy a kereskedő belement-e abba, hogy esetleg később kicserélje az árut. Ugyanis előfordulhat, hogy a kereskedő később letagadja, vagy egy másik eladó áll a pult mögött, aki nem tud az egyezségről.

Ajánlom

További belföldi híreink