Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-12-12 12:45:00

50-100 ezer új munkanélkülire számít jövőre a kormány + videó

Kedvezményes hitellel érnék el, hogy a leépítés minél kevesebb embert érjen el.

Az 1400 milliárd forint, amelyet a kormány a vállalkozások támogatására elkülönített a 2009-es és 2010-es költségvetésben, nem elegendő a megmentésükre és a válság kiküszöbölésére, de arra igen, hogy mérsékelje a krízis hatásait, és segítsen a cégeknek abban, hogy átvészeljék a kritikus következő egy-másfél évet – tájékoztatta A.Z. Ábrát Burány Sándor.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára közölte: számításaik szerint jövőre 50-100 ezer fővel nőhet a munkanélküliek száma a válság miatt, és a gazdaságfejlesztési forrásokkal szeretnék elérni, hogy a leépítési hullám minél kevesebb embert érjen el. Állami garanciavállalással, könnyített feltételekkel vehető igénybe az az új kedvezményes hitel, amelynek kihelyezését elsőként a Magyarországi Volksbank kezdte meg a kereskedelmi bankok közül. A hitelintézet vezérigazgató-helyettese, Skonda Mária elmondta: már több tucat komoly érdeklődő jelentkezett náluk, akiket tanácsadással is segítenek.

Tóth István János, az MTA szakértője úgy vélekedett, hogy fontosak a hitelprogramok, de önmagukban nem alkalmasak a vállalkozói szféra megerősítésére, mellettük állami beruházási programokra és technológiai fejlesztésekre is szükség van.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink