Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2008-08-29 15:15:50

UFO-láz tombol Magyarországon + fotó

Több tucat esetet jelentettek az év első nyolc hónapjában – a legutolsót Pécsről.

Az elmúlt napokban számos UFO-bejelentés érkezett a RYUFOR Alapítvány, a Magyar UFO Kutatási Központ részére. A bejelentések jelentős része a dunántúli régióból érkezett, ahol legutóbb augusztus 24-én és pár nappal korábban Pécs felett, illetve augusztus 26-án és augusztus 27-én Siófok felett látott több egymástól független szemtanú is különös fényeket.

Már az év első felében is kiemelkedő számú UFO eset (23 incidens) került bejelentésre, ám ami a nyáron történt arra már hosszú évek óta nem került sor. Az elmúlt években átlag minden hétre egy UFO-bejelentés jutott, ám idén nyáron akadt olyan hét, hogy a hét majdnem minden napján érkezett egy-egy bejelentés. Ugyanakkor az is nyilvánvaló a kutatók számára, hogy a mobiltelefonok fejlődésével, a digitális kamerák és fényképezőgépek elterjedésével megszaporodtak az UFO-król készült felvételek.

A bejelentett esetek között első, második és harmadik típusú találkozásra egyaránt sor került, miként több parajelenség és gömbvillám-eset leírása is bekerült a RYUFOR Alapítvány archívumába. Figyelemre méltó, hogy az év első felében az égbolton feltűnően látható ISS űrállomás és a hozzá kapcsolódó űrmissziók egyike sem szolgáltatott alapot UFO-bejelentésre, vagyis az űrbeli tárgyakat senki nem keverte össze az UFO-kal, miként a meteorológiai jelenségeket (gömbvillám, sőt tornádó) sem. Érdekesség és reméljük semmilyen összefüggés nincs azzal, hogy az év első felében történt katonai légibalesetek (2008 január 31. Óballa, 2008 április 17. Kecskemét, 2008 június 20 Fehérgyarmat) közül két incidenssel egy időben UFO-észlelésre is sor került hazánkban.

A nyár folyamán elsősorban a Duna mentén (Mohács, Budapest, Dunakanyar, Esztergom) illetve a Balaton partján (Balatonfüred, Balatonakali, Zánka, Balatonszárszó, Balatonszabadi, Siófok) voltak gyakoriak az UFO-észlelések, de látványos megfigyelésekre került sor Miskolc, Diósgyőr és Pécs térségében is. Ráadásul az UFO-k némelyikét fotókon és filmfelvételen is megörökítették a szemtanúk, akik között fizika-csillagász szakos egyetemi hallgató épp úgy megtalálható, mint a Magyar UFO Kutatási Központ vezetője, Kriston Endre szerkesztő újságíró, aki több felvételt is készített a Balaton északi partja felett elrepülő titokzatos jelenségről.

Forrás: RYUFOR Alapítvány

Ajánlom

További belföldi híreink