Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-12-10 21:34:30

Tízezres antifasiszta nagygyűlés Elie Wiesellel

A Nobel-békedíjas író a Hetek közéleti klubjának vendégeként tartott előadást.

Mintegy tízezer érdeklő jelenlétében kezdődött hét óra körül a Hetek közéleti klubjának összejövetele a budapesti Hit parkban. Az este díszvendége Elie Wiesel Nobel-békedíjas író, aki hatvan év elteltével szerdán érkezett Magyarországra, hivatalos látogatásra.

A rendezvényen - melynek házigazdája Németh Sándor vezető lelkész, a Hetek alapító-főszerkesztője – számos hazai politikus, közéleti személyiség és művész mellett megjelent Izrael Állam budapesti nagykövete, a szlovén nagykövet, illetve az Egyesült Államok konzulja, továbbá Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija és Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke.

Elie Wiesel mintegy egyórás előadásában köszönetet mondott a megjelenteknek, akiket Izrael barátainak nevezett. Kijelentette, zsidók és keresztények között soha nem volt olyan jó a viszony, mint napjainkban. Zsidók és keresztények barátok és szövetségesek, mondta az író, közös ellenségeik között pedig az antiszemitizmust, a fasizmust és a bigottságot említette.

Zsidók és keresztények egyaránt várják a Messiást, akinek eljövetele – vagy visszajövetele – az egyedüli megfelelő válasz lesz a holokausztra – fogalmazott Elie Wiesel.
Előadása után az író a jelenlévők kérdéseire válaszolt.

További belföldi híreink