Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-12-02 12:10:06

Varga: jó, hogy van költségvetés, de rossz + videó

Varga Mihály pénzügyminisztersége esetén rendezné a BKV és a MÁV adósságát.

Önmagában a tény, hogy az országnak van költségvetése az jó, annak tartalma azonban rossz, mert a büdzsé csak 2010 májusáig lát – mondta Varga Mihály a Fidesz alelnöke az Egyenes Beszédben. Szerinte az Út a munkához program is egy jó irány, de forrásai jövő májusra el fognak fogyni, emellett a büdzsében nincsenek olyan társadalompolitikai célok, mint például a kis és középvállalkozások támogatása.

Az uniós támogatásokat rosszul használjuk föl, amit az is alátámaszt, hogy a magyar gazdaság mínusz 7 %-os zuhanórepülésben van annak ellenére, hogy 5 éve az EU tagjai vagyunk – mondta Varga Mihály. Szerinte az uniós forrásokat a demográfiai tendencia megfordítására, munkahelyteremtésre és beruházás ösztönzésre kellene fordítani.

A Fidesz alelnöke azt mondta, a 3.8 százalékos hiánycél nem lesz tartható, amit a Magyar Nemzeti Bank is alátámaszt. Az MNB szerint alsó hangon 4.3 százalékos hiány várható, és számolni kell még egy 2.7 százalékos konszolidációs tétellel is – mondta Varga Mihály.

A Fidesz alelnöke szerint sem a MÁV sem a BKV nem tudja majd kigazdálkodni az adósságát, ezt a kormánynak kell rendeznie. Varga Mihály azt mondta, pénzügyminisztersége esetén rendezné a két cég adósságát.

atv.hu

További belföldi híreink