Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-11-12 19:00:55

Oszkó: „Politikai abszurditás” a Fidesz állítása + videó

„Szinte lehetetlen küldetést teljesítünk” – mondta a pénzügyminiszter.

„Kevés pénzből kell költségvetést csinálni az országnak, ezért mindenhol konfliktusba kerülünk” – ismerte el Oszkó Péter, aki szerint ennek ellenére tudják teljesíteni a feladatot. „Nincs illúziónk, hogy mindenki érintetlen tud maradni a válságban” – mondta a pénzügyminiszter. Mint mondta, azt akarják, hogy a lehető legkevesebb kárt okozzák a különböző társadalmi csoportoknak, kiegyensúlyozott legyen a terhelés.

Oszkó Péter „politikai véleménynek” minősítette Orbán Viktor kritikáját. A Fidesz elnöke az ATV-ben adott interjújában úgy vélte, hogy a Bajnai-kormány nem kezeli, hanem inkább mélyíti működésével a válságot. „Szakmai miniszterként szeretném megtartani a jogot, hogy csak szakmai véleményekre reagáljak. A választásra készülő kijelentéseket meg elengedem a fülem mellett.” – válaszolta Oszkó, aki szerint „fel sem merülhet”, hogy a kormány kozmetikázott adatokat közölne, mivel tevékenységüket itthon és külföldön számos szervezet ellenőrzi.

A takarékosság 2010-ben is folytatódik, de jövőre ebben a hangsúly már nem a lakosságon, hanem az állami kiadások – köztük az önkormányzatok és a MÁV – lefaragásán lesz. „Az adósságot felhalmozó állami vállalatoknak saját eredményből kell tudniuk konszolidálni a helyzetüket” – hangsúlyozta Oszkó, aki nem szeretné ha az állam az adófizetők pénzéből konszolidálná ezeket a cégeket.

Jó állapotban az ország

„Kevés ország van ma olyan jó állapotban az Európai Unióban, mint mi, a hiánycél teljesítése szempontjából” – mondta a pénzügyminiszter. Oszkó nem tart újabb recessziótól, úgy véli, hogy Magyarországgal kapcsolatban a szakemberek inkább azon vitatkoznak, hogy 2011-ben mekkora növekedést ér el az ország. „Ha történne újabb visszaesés, akkor is Magyarország jobb helyzetben állhat neki a válságkezelésnek” – hangsúlyozta Oszkó Péter.

A pénzügyminiszter szerint minden alapot nélkülöző „politikai abszurditás” a Fidesz kampányfüzetében szereplő állítás, amely őt teszi felelőssé a sukorói telekügylet miatt. Oszkó leszögezte, hogy már a nyáron felmentette az állami vagyonkezelő ügyletért felelős vezetőjét. „Azt kezdeményeztük, hogy a bíróság mondja ki, mennyit érnek valóban a telkek.” – mondta a miniszter.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink