Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-05-28 17:17:49

Pedofil - meleg: Bencsik beleszállt Morvaiba, a Jobbik bojkottálja a Demokratát

A Fidesz-Jobbik meccs is napról-napra durvul.

Lényegében a pedofília támogatásával vádolja meg heti számában a Demokrata című szélsőjobboldali lap Morvai Krisztinát. Az egykori Magyar Gárda-alapító, Fidesz kulturális tagozati tag, Bencsik András által főszerkesztett újság címlapján reklámozza exkluzív anyagát, „Morvai Krisztina esete a melegekkel” címen.

Az írás korabeli dokumentumok ismertetésével többek között azt kívánja bizonyítani, hogy a köztudottan meleg-ellenes Jobbik EP listavezetője néhány évvel ezelőtt még a homoszexuálisok jogaiért küzdött.

Az első idézet egy Morvai által 1993-ban készített beadvány: ebben három melegszervezet indítványozza az Alkotmánybíróságnál az úgynevezett beleegyezési korhatár leszállítását. Heteroszexuális nemi kapcsolat esetén a büntető törvénykönyv a 14. életévnél, míg homoszexuális nemi kapcsolat esetén a 18. életévnél húzta meg azt a határt, amely alatt a beleegyezésen alapuló kapcsolatot is tilalmazta.

„Amikor az volt a trendi – az SZDSZ fénykorában – a zsidó homoszexuálisok és leszbikusok hatékony szószólója volt a megrontás életkori határának csökkentéséért” – összegzi a Demokrata anonim szerzője Morvairól alkotott véleményét, majd hozzáteszi: kérdés, hogy a jelenleg a radikális jobboldal hullámain lovagló Morvai miként változik egy újabb divathullám hatására, esetleg már mint az Európai Parlament képviselője.

Morvai a Barikád.hu-n válaszolt a személyét ért támadásra. „Meglepődve szereztem tudomást a Demokrata 21. számából arról, hogy Ön rendszeres látogatója a homoszexuális hírportáloknak, internetes fórumoknak, s bennfentes ismerője a magyar „melegmozgalomnak” és vezéreinek” – kezdi Bencsiknek címzett nyílt levelét, majd a folytatásban azt igyekszik megmagyarázni, hogy a 16 évvel ezelőtti beadvány valódi célja az volt, hogy először a homoszexuálisok tekintetében is 14 évre szállíttassák le a beleegyezés határát, majd az így egységesített korhatárt mind a hetero-, mind a homoszexuális kapcsolatok tekintetében 18 évre emeljék.

A rendkívül gyenge magyarázkodás után Morvai is beleszáll Bencsikbe: „Tudja, sok olyan férfi van, aki – hogy így fogalmazzak – a homoszexuális honlapok és a melegek ügyei területén szeret „keresgélni”… Ez a szokás, illetve orientáció azonban egyáltalán nem szükségszerűen jár együtt a női nem féktelen gyűlöletével. Nem kell elítélni a nők bántalmazása ellen harcolókat csak azért, mert valaki, hogy úgy mondjam, melegen ajánlja olvasóinak kedvenc meleg portáljait. A két dolog – a nők tisztelete, emberi méltóságuk elismerése – és a férfikapcsolatok legkülönbözőbb formái iránti érdeklődés, higgye el, jól megférhet egymás mellett”.

Végül emlékezteti Bencsiket, hogy a főszerkesztő a Magyar Gárda alapító tagjaként szenvedélyes lelkesedéssel, könnyes szemekkel tartott előadást a Gárdáról – akiket röviddel ezután váratlanul pocskondiázni kezdett, s ádáz ellensége lett a „radikális jobboldalnak”, így a Jobbiknak is.

A Jobbik friss felhívásában szólítja fel olvasóit és szimpatizánsait, hogy a Morvait ért támadás miatt mondják le a Demokratát, és fizessenek elő a Barikádra. 

atv.hu

További belföldi híreink