Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-04-08 11:55:22

Fordulat? Pokorni: hosszú évek kellemetlen intézkedései kellenek + videó

„Hosszú évek kellemetlen intézkedései kellenek a válság leküzdésére” – mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az ATV Reggeli Jam című műsorában.

Pokorni szerint ugyanakkor szükség van arra, hogy az emberek elhiggyék, amit most teszünk, azt követik majd további lépések, például adócsökkentés és az adózók körének kiszélesítése. „Egy-két év hitelre van szüksége az országnak, hogy ezek az intézkedések meghozzák a hatásukat. Az egy éves vergődés csak időt veszít. Az előrehozott választás lerövidítené ezt az agóniát” – mondta a Fidesz alelnöke.

A témával kapcsolatban Szijjártó Péter az ATV-ben egy hete mondta el: szerinte nincs szükség megszorításokra.

Pokorni „árulásnak” nevezte azt, hogy a magyar kormány az Európai Unióval kötött – és most a Magyar Közlönyben megjelent – megállapodásban lemondott a mezőgazdasági támogatások egy részéről és vállalta a családtámogatások lefaragását is. Színjátéknak nevezte azt is, hogy a most Bajnai-programként bejelentett terv fő pontjait már korábban kötelezően elfogadta a Gyurcsány-kormány.

A Fidesz akkor is vállalja az előrehozott választásokat, ha az a pártnak a gazdasági válság miatt nehézséget jelentene. „Nem dőlhetünk hátra, mert már két választást is elveszítettünk amiatt, hogy a jobboldal elhitte, miszerint kényelmes többsége van.” – mondta Pokorni, aki szerint a Fidesznek – „a baloldali riogatások ellenére” – nem lesz kétharmados többsége az új parlamentben. Azonban ha mégis megkapnák ezt a támogatást, elképzelhetőnek nevezte azt, hogy hozzányúljanak az alkotmány bizonyos pontjaihoz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink