Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2009-03-25 14:17:20

Surányi kormányfő, a pénzügyminisztert ő jelöli, az MSZP 3 tárcát kér?

Surányi György lesz a miniszterelnök - értesült az atv.hu a legvalószínűbb forgatókönyvről szocialista-közeli forrásból.

Az atv.hu MSZP-közeli forrásból származó, ám hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint a tárgyalások jelenlegi állása alapján a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Surányi György lesz a miniszterelnök.

A pénzügyminisztert ő nevezi ki, három tárcához viszont ragaszkodik az MSZP: Veres János lesz a gazdasagi- , Kiss Péter a kancellária miniszter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot pedig Szabó Imre vezetné. Értesüléseink szerint Bokros Lajos is szerepet kaphat az új kormányban.

Egy másik verzió szerint sem a jelenlegi gazdasági-, sem a pénzügyminiszterrel nem számolnak az új kormányban.

Időközben Surányi György is megszólalt: A válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok "eltérő hőfokú, de világos" támogatását - közölte Surányi György az MR1-Kossuth Rádióval. Az MSZP három kormányfőjelöltje közül Surányit támogatja az SZDSZ. A szocialisták és a szabaddemokraták délután ismét egyeztetnek.

A három jelölt közül egyedül Surányi György miniszterelnökké választását támogatja az SZDSZ - közölte Fodor Gábor pártelnök az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Fodor Gábor 180 perc című műsorban azt mondta, mihamarabb cselekvőképes kormányra van szükség, ezért bízik abban, hogy meg tudnak állapodni az MSZP-vel. Információink szerint a két párt ma délután ismét egyeztet. Fodor Gábor megismételte azt is: mindenáron nem akar egyezséget kötni a szocialistákkal, ha nem lesz jó jelölt, az előre hozott választást támogatják.

Az MSZP-frakció délutáni ülésén - úgy tudjuk -, a három jelöltből már kifejezetten Surányi György támogatása mellett érvel majd a pártvezetés.

Surányi György kora délután a következő nyilatkozatot adta az MR1-Kossuth Rádiónak: "Végtelenül megtisztel, és - a felelősséggel tisztában lévén - súlyosan nyomasztó, hogy a nevem egyáltalán szóba került. A döntés azonban nincs az én kezemben. Új választás nélkül, új keretek között a pártokhoz nem szorosan kötődő (...) válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását."

atv.hu / MR-1-Kossuth Rádió

Ajánlom

További belföldi híreink