Kövessen minket a Facebookon

Itthon

Dolgok, amelyeket talán Ön sem tudott Jézusról

A Poncius Pilátus által egyszerűen csak „zsidók királyának” titulált názáreti csodarabbi büntetőpere, kivégzése, és feltámadása Pészách-ra esett, vagyis Izrael népnek egyik legjelentősebb ünnepén, Húsvétkor zajlott. Az atv.hu és a Hetek korábbi cikkeinek felhasználásával összeszedtük azokat a történelmi tényeket és következtetéseket, amelyek azóta is foglalkoztatják az utókort.

Egyre nagyobb a gyerekszegénység Magyarországon

Herczog Mária szerint a kormány új családpolitikai rendelkezései inkább a felső középosztályt segítik. Az egyesületi elnök úgy gondolja, attól születne több gyermek, ha megbízható szociálpolitika lenne.

A magyarok még mindig az azonnal elkölthető pénzért bolondulnak

Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.

Elhunyt egy volt MDF-es politikus

Hetvennyolc éves korában elhunyt Pongrácz Tibor, az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF volt elnökségi tagja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel.

Merényletek Srí Lankán: Megszólalt Szijjártó Péter

A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban az M1 aktuális csatornának.

28 fok, viharos szél és eső? Ilyen idővel zárul az április

A jövő héten változékonyabb lesz az időjárás: a napsütés mellett többször várható eső és erős, olykor viharos szél is. A hét második felében akár 28 fok is lehet, de a hét végére mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Meghalt egy motoros Fejér megyében

Személyautóval ütközött és meghalt egy motoros Vértesacsa külterületén vasárnap délben - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Pardon… - Kosztolányi fajvédő múltja

Az elmúlt héten a költészet napja alkalmából versbe borult minden közösségi médiatér, verset ragasztottak főterek szobraira, oszlopaira, szavaltak rádióban, tévében és iskolákban. Ilyenkor felvetődhet a kérdés: kik azok az emberek, akik ezeket az ismert vagy kevésbé ismert alkotásokat létrehozták? Egyáltalán kell-e tudnunk a költőkről, hogy milyenek voltak? S lehet-e értelmezni az alkotásokat, ha szerzőik életének bizonyos részei vakfoltként léteznek? A Hetek cikke.

Ne zabálja tele magát húsvétkor!

Ne terheljük meg szervezetünket a 40 napos húsvéti böjt vagy egy fogyókúra után, és ne egyetlen kiadós étkezéssel pótoljuk, amit addig megtagadtunk magunktól - tanácsolta Takács Hajnalka dietetikus, táplálkozási szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Korábbi hírek betöltése