Kövessen minket a Facebookon

Itthon

Szijjártó meggyógyult, erre utasította a nagyköveteket

110 százalékosan ott kell lenni minden külföldön bajba jutó magyar mellett! - az atv.hu-nak azt mondták, hogy a koronavírus ügyben Szijjártó Péter ezt adta utasításba a nagyköveteknek. Zárt ajtók mögött a külügyminiszter arra figyelmeztetett: “támadás éri a jövőben a visegrádi együttműködést, de azt fenn kell tartani”. Egy 1000 éves nemzet képviselői, így lépjenek fel, a magyar érdek az első - utasította a diplomatákat.

Bejelentették: Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs

"Karácsony Gergely főpolgármester összehívta a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset, amelyet Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezet. Az operatív törzs tagjai a feladatkörükben érintett főpolgármester-helyettesek: Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet, Havasi Gábor a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester, mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja és a testület titkára Számadó Tamás főjegyző." - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

DK: "Nincs szükség az MSZP és a DK összebékítésére"

"Nincs szükség az MSZP és a DK összebékítésére, hiszen a két párt között nincsen “testvérháború”. A valóság pont az ellenkezője: az MSZP és a DK a többi ellenzéki párttal egyetemben szerte az országban szoros szövetségben működik együtt. A Momentumnak most épp az MSZP-vel van konfliktusa, hiszen egymás ellen indítanak jelöltet a XIII. kerületi időközi választáson. A Demokratikus Koalíció arra kéri mindkét szövetségesét, hogy próbáljanak egyezségre jutni az ügyben, hiszen most hétvégén lesz a választás, még mindig van idő a konfliktusuk elsimítására, hogy vasárnap egy közös ellenzéki jelölt vehesse fel a versenyt a Fidesz jelöltjével szemben." - írja a DK közleményben reagálva a Momentum sajtótájékoztatójára.

Vírusválság: jön az új gazdasági recesszió?

A következő világgazdasági válság eljövetelét már évek óta hangoztatják a különböző szakértők, azt azonban kevesek gondolhatták, hogy a gazdasági mutatók romlását egy szupervírus okozhatja. A Hetek cikke.

Két különböző genetikai változata is lehet a koronavírusnak

A legújabb kutatások szerint: két különböző genetikai változata is lehet a koronavírusnak. Az egyik sokkal könnyebben terjed a másiknál - ezt mondja a pécsi egyetem virológusa. Jakab Ferenc szerint: sokan várják az enyhébb időt, de lehet, hogy hiába, ugyanis egyelőre nem lehet tudni, hogy az időjárás mennyiben befolyásolja a vírus terjedését.

Koronavírus: Az álhírek és rémhírek terjesztéséért akár 3 év börtön is adható

Folyamatosan jelennek meg koronavírussal kapcsolatos álhírek az interneten. Ezeket pedig sokszor ellenőrizetlenül osztják meg a felhasználók. A szociológus szerint, az emberek bizonytalanok a vírus miatt kialakult helyzetben, ezért megpróbálnak minél több információhoz jutni. Az álhírek és rémhírek terjesztése bűncselekmény, akár 3 év börtön is adható érte.

Koronavírus: A DK 24-milliárd forintot csoportosítana át a védekezésre

Orbán Viktor szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon is. A kormány ugyanakkor óva intette a lakosságot a pániktól, és nem javasolta a tartós élelmiszerek felvásárlását. A Demokratikus Koalíció 24-milliárd forintot csoportosítana át a koronavírus elleni védekezésre - a kormányzat kommunikációs forrásaiból. További részletek a videóban.

Egy vatikáni tudósító úgy tudja, Ferenc pápa Magyarországra jöhet

Francesco Grana vatikáni tudósító tudni véli, hogy idén szeptemberben Magyarországra látogat Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából - írja a magyarhang.org. A tudósító a Twitter-oldalán osztotta meg az információt pénteken délután. Francesco Grana még a látogatás napját is megjelölte bejegyzésében: szerinte szeptember 20-án, vasárnap, a kongresszus zárónapján jön Budapestre a katolikus egyházfő.

Nézze, hogyan zárta február utolsó hetét a forint

Erősödött a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben pénteken késő délután a reggeli szintekhez képest, miközben a délelőtti kereskedésben még történelmi mélyponton állt az euróval szemben.

Nagyon magasra emelték a koronvírus-járvány globális veszélyének szintjét

Magasról - nagyon magasra emelte a koronvírus-járvány globális veszélyének szintjét az Egészségügyi Világszervezet. A WHO vezérigazgatója szerint aggasztó a fertőzöttek és az érintett országok számának növekedése. A járvány már több mint 50 országban van jelen, 83-ezer ember fertőződött meg, 2-ezer 800-an pedig meghaltak.

Egyházi fenntartású iskolák is tiltakoznak az új Nemzeti Alaptanterv ellen

Már egyházi fenntartású általános és középiskolák is tiltakoznak az új Nemzeti Alaptanterv ellen. A Pedagógusok Szakszervezete kifejezetten örül annak, hogy az állami többlet-támogatás ellenére, a tanárok arccal és névvel ki merik mondani a kritikájukat a NAT-tal szemben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint paradox, hogy sokan a bevezetés ellen küzdenek, miközben az új alaptanterv az egyik megoldás a tanári terhek csökkentésére. További részletek a videóban.

Korábbi hírek betöltése