Kövessen minket a Facebookon

Itthon

Pikó András terítette a lapjait

A lakók bevonásával kormányozná a jövőben megnyert kerületét Pikó András. Józsefváros megválasztott polgármestere egyebek mellett a racionalitásról beszélt az ATV Start című műsorban, illetve arról, hogyan mentene meg százmilliókat, amit később a kerület fejlesztésére szánna.

Gulyás: Borkai most nem olimpiát nyert, hanem tisztségeket az ellenzéknek

Több fővárosi kerületben és megyei jogú városban Borkai Zsolt ügye miatt veszített a kormánypártok jelöltje - ezt Gulyás Gergely mondta.

Kósa Lajos: vége a centrális erőtérnek

Korábban a politikai struktúra egy centrális erőtérbe rendeződött, és ez lehetővé tette, hogy a Fidesz ott is nyerjen, ahol duális versenyben nem tudott volna győzni. Most újra duális pártszerkezet jött létre – mondta Kósa Lajos, a Fidesz elnöke, az önkormányzati választás kampányfőnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Demokrácia van, ahol az ellenzék is tud sikereket elérni, ha stratégiát vált – tette hozzá Kósa Lajos.

Karácsony Gergely ma is többször beszélt Tarlóssal

A megválasztott főpolgármester péntek reggel fog találkozót kérni Orbán Viktortól, ugyanis akkor lesz jogerősen is főpolgármester. A választás napján úgy gondolta: 49 százalékkal fogja megnyerni a főpolgármesteri választást, ezt egy kis cetlire fel is írta magának.

Gyanúsan sokan szavaztak, meg kell ismételni a választást Nyéstán

A Borsod megyei településen 27-ről 98 főre emelkedett az ott szavazók száma, ezért a választás eredményét nem állapították meg. Az ügyben vizsgálat indult, aminek a végén igyekeznek visszaállítani az eredeti állapotot. Ugyancsak a hirtelen érkezett új lakók miatt tett feljelentést a vesztes jelölt a borsod Gagyapátiban, ide huszan érkeztek az utolsó pillanatban.

Orbánnak egy nőt is jelölnie kell Várhelyi Olivér mellett

Korántsem biztos, hogy a magyar biztosé lesz az Európai Bizottságban a bővítési portfólió, Orbán Viktor saját elmondása szerint még harcol ezért. Ráadásul egy női uniós biztos-jelöltet is meg kell neveznie Várhelyi Olivér mellett von der Leyen kérésére.

Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk

Mérséklődik ugyan, de még mindig jelentős a végrehajtások száma – derült ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adataiból. 2019 harmadik negyedévében közel 1100 alkalommal intézkedtek a hatóságok, amelyek közül a legnagyobb arányt a – vélhetően – bedőlt hitelesekhez köthető árverés utáni birtokbaadás adta, ami az 1700-at közelíti. Szeptemberrel bezárólag már a 2500-at is túllépte a végrehajtások száma 2019-ben.

Csütörtökön adja át a hivatalt Tarlós Karácsonynak

Csütörtökön adja át a hivatalt a Városházáról távozó Tarlós István a vasárnap Budapest főpolgármesterévé választott Karácsony Gergelynek, köztük a folyamatban lévő ügyeket, de például a város pecsétjét is.

Korábbi hírek betöltése