Belföld

774 milliárd a tét: fellángolt az olimpia-vita

Egy hónap alatt legalább 138 ezer aláírást kell összegyűjtenie a Momentum Mozgalomnak ahhoz, hogy népszavazást lehessen kiírni a 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről. Mécs János, a mozgalom elnökségi tagja szerint „Budapesten hatalmas a lelkesedés”, hiszen az emberek végre elmondhatják a véleményüket.

Lázár János feljelentést tesz a 4-es metró ügyében

A kormány döntése alapján csütörtök délután büntetőfeljelentést tesz Lázár János a 4-es metró ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése alapján.

Videó: Gyanúsított lett az áfacsalásokat leleplező zöld dossziés Horváth András

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egykori munkatársa 2013-ban tucatnyi korrupciógyanús ügyet tárt a rendőrség elé.

Saját ágyában fagyott meg egy 11 éves kisfiú Székesfehérváron

A saját ágyában fagyott meg egy 11 éves, súlyosan cukor-beteg kisfiú, Székesfehérváron. A nyomozás még tart; így egyelőre nem tudni, hogy a cukor-betegség, a fűtetlen ház, vagy a kettő együtt okozta a gyermek halálát. A város polgármestere szerint: érthetetlen a tragédia. A DK helyi képviselője azt mondta: mindannyian felelősek a kisfiú halálért.

Egész nap égtek a mécsesek a Szinyei Merse Gimnázium bejárata előtt

Egész nap égtek a mécsesek a Szinyei Merse Gimnázium bejárata előtt. A diákok több megemlékezést is szerveztek. A történtek a teljes tanári kart is sokkolták. Az első hírek szerint: egy kísérő pedagógus is az áldozatok között van. A diákokat mentette - ezért nem tudta időben elhagyni a lángoló buszt.

Fazekas: a vízhiányt nem szabad a GMO terjesztésével orvosolni

A vízhiány problémáját nem szabad a genetikailag módosított szervezetek (GMO) terjesztésével orvosolni a mezőgazdaságban - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Berlinben, a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), amelynek fő témája fenntartható vízgazdálkodás volt.

Ismét teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Dunán

Teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Duna magyarországi szakaszán a kialakult jégviszonyok és a jégelőrejelzés miatt szombattól - olvasható egy, a Budapest Főváros Kormányhivatalának honlapján közzétett hirdetményben.

Vizsgálatot követel a 2-es metró szerelvényei ügyében a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Tarlós István főpolgármestert, indítson vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a BKV miért nem képes normális forgalmat biztosítani a 2-es metró vonalán a viszonylag új szerelvényekkel - jelentette be a DK fővárosi képviselője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Korábbi hírek betöltése