Kövessen minket a Facebookon

ATV Híradó

Bevásárlókocsik számával szabályozzák a boltok a vásárlók számát

Életbe lépett a négyzetméter alapú vásárlás ami azt jelenti miszerint egy áruházban 10 négyzetméterre egy vevő juthat. Az üzletekben kötelező a bevásárló kocsi használata amiből pont annyit helyeznek ki a bejárathoz, ahányan egyszerre a boltban tartózkodhatnak.

Sem a diákok, sem a szülők nem tartják biztonságosnak a 19-i iskolanyitást

Gulyás Gergely szerint viszont nincs akadálya a nyitásnak. Az érettségi a hagyományos rend szerint lesznek megtartva, a diákokat a szóbeliig be is oltják. A végzős diákok viszont részletes forgatókönyvet szeretnének kapni.

Száz milliós kár keletkezett a szentendrei áruháztűzben

Teljesen leégett egy élelmiszerüzlet Szentendrén. Amikor a tűzjelző megszólalt, a dolgozók körbejárták az épületet, ám mivel nem látták, hogy füst vagy tűz lenne, lemondták a riasztást.

Kertészkedés Covid idején: fűszerkertet alakítot ki a debreceni lakótelepen egy család

Másodszor alakít ki fűszerkertet egy debreceni lakótelepen egy ott élő család. Az emeletes házak tövében hoztak létre ágyásokat, amelyekbe ehető, konyhában használható növényeket nevelnek majd. Mindezt nem csak saját használatra, hanem az egész lakóközösség számára biztosítják, így a környéken lakók is nyugodtan szedhetnek az ebédhez zellert, vagy éppen petrezselymet.

Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki jelölt

Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki jelölt - ez derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából. A rangsorban a Jobbik elnöke után Karácsony Gergely következik, a harmadik-negyedik helyen Márki-Zay Péter és Dobrev Klára áll.

Sokan csak most szembesültek a hitelmoratórium buktatóival

A hiteltörlesztési moratórium sok családnak nyújtott komoly segítséget a járvány nehézségei idején, többen viszont megdöbbentek, amikor megkapták a bankoktól az elszámolásról szóló lezáró leveleket. Sokan ugyanis nem kalkuláltak azzal, hogy a törlesztés átmeneti felfüggesztése miatt meghosszabbodik a futamidő és az elmaradt kamatot is meg kell fizetni.

Már nagyon várják a szállodások és a vendéglősök, hogy kinyithassanak

Ha eléri az oltottak száma a 4 milliót, akkor nyithatnak a szálláshelyek, vendéglők, ahová a miniszterelnök elmondása szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők ehetnek majd. A kedvelt üdülőhelyeken azt mondták, örülnek az üzletek újranyitásának, de ez még nem oldja meg a problémájukat.

Orbán Viktor: Idén nem lesznek szóbeli érettségik

Nem lesznek szóbeli érettségik, a középiskolákban pedig nem április 19-én, hanem május 10-én indul a tantermi oktatás – jelentette be Orbán Viktor az állami rádióban. A pedagógus szakszervezetek üdvözlik a döntést, ugyanakkor azt tartanák helyesnek, ha a teljes intézményrendszer nyitását elhalasztanák.

Meghalt a koronavírus legfiatalabb hazai áldozata, egy 14 éves lány

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon, asztma volt az alapbetegsége. Összesen 285-en hunytak el koronavírusban az elmúlt 24 órában. Az új fertőzöttek száma 7 ezer 325, 1364-en vannak lélegeztetőgépen.A beoltottak száma közelít a 2 millió 690 ezerhez.

Korábbi videók betöltése