Kövessen minket a Facebookon

ATV Híradó

Az önkormányzatok bevonásához kötnék az uniós helyreállítási pénzek folyósítását az Európai Parlament szakbizottságai

A Momentum szerint az Unió növeli a helyhatóságok súlyát, az önkormányzati szövetség vezetője azonban óvatosabban fogalmazott. Budapest brüsszeli irodájának vezetője azt mondta Híradónknak: nincsenek jó emlékeik a kormánnyal való egyeztetésekről.

Két-fordulós miniszterelnök-jelölt választást tarthat az ellenzék

Két-fordulós miniszterelnök-jelölt választás, a pártlisták megmérettetése és előválasztás mind a 106 egyéni jelöltről - erre tett javaslatot a Civil Választási Bizottság az ellenzéki előválasztás kapcsán.

A szakértők szerint tisztulni fog az építőipari piac és emelkednek az árak

Tisztulni fog az építőipari piac - legalábbis ezt várják a szakemberek a január elején élesített támogatási rendszertől, amely szerint a lakásfelújításra fordított pénz felét az állam megtéríti a tulajdonosoknak.

Lopásnak minősül, ha hazavisszük az elütött vadat

Személyi sérülést szerencsére csak ritkán okoznak, de jelentős anyagi kárt annál többször azok a balesetek, amelyek vad és autó találkozásából adódnak. Az utóbbi napokban ismét megszaporodtak a szarvas vagy éppen őzgázolások. Ezeket megelőzni nagyon nehéz, de fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével lehet növelni a vadak elkerülését.

Egészségügyi szakértő: az volna a helyes, ha a kormány az orosz vakcinát a fiataloknak ajánlaná fel

Nem a politikusok döntenek arról, hogy lehet-e egy oltóanyagot Magyarországon használni, vagy sem - erről Szijjártó Péter beszélt ma reggel a Kossuth rádiónak. A külgazdasági- és külügyminiszter szerint, ha csak egy nappal előbb tudnak tömegesen oltani, akkor 100-150 embert menthetnek meg. Lantos Gabriella egészségügyi szakértő pedig úgy gondolja, ha talált a kormány egymillió plusz oltást, akkor oltsák be a fiatalokat, akik így visszakaphatják az életüket.

Szigorodik idén a külföldről behozott használtautók műszaki vizsgája

Mostantól nem lehet majd rögtön forgalomba helyezni olyan autókat, amelyek láthatóan nem felelnek meg a környezetvédelmi feltételeknek, a gépjárművet előbb egy vizsgálatnak vetik alá. Ha a gépkocsi ezen a vizsgán nem megy át, akkor a hiba kijavításáig nem engedhető forgalomba, és rendszám sem lehet rajta. Hazánkban az utakon lévő autók nagyjából 70%-a tíz évnél idősebb, az egyik használtautó-kereskedés szerint náluk tavaly az eladások nagy része is ebbe a kategóriába esett.

A bezárt Központ tulaja: nem igaz, amire a rendőrök hivatkoztak

Hatvan napra bezáratta és félmillió forintos pénzbírsággal sújtotta a rendőrség Budapest egyik népszerű vendéglátóhelyét, a Központot. A hely tulajdonosai állítják: mindent szabályszerűen csináltak. A TASZ jogásza szerint a jogszabály sok helyen nem fogalmaz egyértelműen.

Infektológus: rontja a bizalmat, hogy politikusok beszélnek a vakcinák minőségéről

Nem a magyar vizsgálatok, hanem az orosz tesztek alapján kapta meg az engedélyt a Szputnyik vakcina - erről ír a Népszava. A magyar kormány 2 millió adagot rendelt az oltóanyagból. A Gyógyszerészeti Intézet főigazgatója közben arról beszélt, hogy minden korábban hiányzó adatot pótoltak az oroszok, ezért engedélyezhetik itthon ezt a vakcinát.

Bod Péter Ákos: 15-szörösére nőtt a deficit ahhoz képest, amit a kormány tervezett

A korábbi évek adataihoz képest rekordnagyságú hiányt halmozott fel a kormány 2020-ban. A kabinet a gazdasági válsággal, az egészségügyi védekezéssel és a gazdaságmentő akciókkal magyarázza a kimagasló deficitet. A jegybank volt elnöke szerint a hiány 15-szörösére nőtt ahhoz képest, mint amit a kormány betervezett, ráadásul ennek a pénznek egy része nem oda ment, ahol tényleg szükség lett volna rá. A jegybank volt alelnöke pedig arra figyelmeztet: a költekezésnek súlyos következménye lehet.

Korábbi videók betöltése