Kövessen minket a Facebookon

ATV Híradó

Erdogan látogatása ellen tüntettek

Több százan gyűltek össze Budapest belvárosában, hogy tiltakozzanak a török elnök látogatása ellen. A több kisebb csoport szervezésében létrejött tiltakozás beszédekkel kezdődött, majd békés sétával folytatódott a körúton a Margit híd irányába.

Botrány az alakulóülésen Győrben

Több tucatnyi ember próbált bejutni a díszterembe, de a civilek közül senkit sem engedtek be. Erre ők folyamatos kiabálással, fütyüléssel, és dörömböléssel próbálták zavarni az ülést.

Be kell vezetni az eurót? Durván egymásnak ment Matolcsy és Varga

Míg a jegybank elnöke úgy véli, hogy az eurózóna kiépítése hiba volt, és itt az ideje kiutat találni a csapdából, addig a pénzügyminiszter szerint ez euró az unió egyik legígéretesebb, de befejezetlen kezdeményezése.

Az évtized vihara érte el Ausztráliát

Az évtized vihara érte el Ausztrália nyugati partjait. A szakemberek 210 kilométer per órás széllökésekre és 100 mm-nyi esőre számítanak. Az erős szélben a tenger is hatalmas hullámokat hány.

Egyre többen választanak hazai célpontot a külföldi, tengerparti nyaralások helyett

A koronavírus-járvány következtében egyre többen választanak hazai célpontot a külföldi, tengerparti nyaralások helyett. Sokan vidéki szálláshelyekre mennének. A Turisztikai Ügynökség megbízásából készített felmérésből az is kiderült, hogy a Balaton vezető helyét nem veszítette el, de egyre többen keresnek kevésbé felkapott helyeket is az ország különböző részein.

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták Hongkongban az ellenzéki tüntetőket

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták Hongkongban az ellenzéki tüntetőket, akik a tervezett új nemzetbiztonsági törvény ellen tiltakoznak. Szerintük ugyanis az új jogszabály véget vet a város autonómiájának. A rohamrendőrök 120 tüntetőt őrizetbe vettek. Sokan pedig attól tartanak, hogy a törvény elriasztja a befektetőket a világ egyik legnagyobb pénzügyi központjának tartott városban.

Budapest kivételével mától mindenütt újra nyitva lesznek az óvodák és a bölcsődék

Hétfőn - Budapest kivételével- mindenütt újra nyitva lesznek az óvodák és a bölcsődék. A fővárosi intézmények június 2-án térnek vissza a régi rendhez. A tantermen kívüli digitális oktatás viszont marad, a tanév hossza nem változik. A Pedgagósuk Szakszervezete elégedett a kormányrendelettel, de mint mondták a digitális oktatás sikerességéről csak szeptemberben tudnak véleményt alkotni. A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke szerint a digitális oktatás jó hatással van a nyelvtanulásra.

Megpróbált elgázolni egy rendőrt a belvárosi ámokfutó, akit egy ételfutár kapott el

Robogós ételfutár tartóztatott fel egy, a rendőrök elől menekülő autóst Budapest belvárosában. A férfi ittas volt, előtte nekitolatott egy járőrnek, majd egy másik rendőrt is megpróbált elütni. A rendőrök csak nehezen tudták megbilincselni, egyikük az akció közben meg is sérült. Információink szerint a férfi még mindig nincs kihallgatható állapotban.

Biden: Nem igazi fekete az, aki Trumpra szavaz

Joe Biden sajnálatát fejezte ki, amiért egy interjúban azt mondta: nem igazi fekete az, aki Trumpra szavaz. Többen agresszívnak, illetve sértőnek nevezték a nyilatkozatát. A 77 éves volt alelnök lesz várhatóan a demokraták jelöltje a novemberi elnökválasztáson.

Korábbi videók betöltése