ATV Híradó

Tíz embert lefejezett az Iszlám Állam Szíriában

Tíz embert fejezett le az iszlám Állam Szíria kurdok lakta északi területén. A brutális kivégzéssel a helyieket akarják elriasztani attól, hogy fegyvert fogjanak a dzsihádisták ellen.

Devizahitelek: Rogán üzent az Alkotmánybíróságnak

Mielőbbi döntést kért az Alkotmánybíróságtól Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője szerint erre azért van szükség, hogy folytatódhasson a bankok elszámoltatása.

Hetekig elhúzódhat a konfliktus Hongkongban

Megszállhatják az állami intézményeket a hongkongi tüntetők, ha csütörtök éjfélig nem mond le a Peking által kinevezett kormányzó. A rendőrség viszont határozott fellépéssel fenyeget.

Ellenzék: A kormány nem törődik az egy szülős családokkal

Minden ötödik gyereket egy szülő nevel az országban. Ráadásul egyharmaduk a szegénységi küszöb alatt él. Az ellenzék szerint: az állam gyakorlatilag semmivel nem támogatja azokat a szülőket, akik egyedül nevelik a gyerekeiket - csak akkor, ha erre szociálisan is rászorulnak. Az LMP ezért változtatna a helyzeten. A családügyi államtitkár szerint azonban: ez nem ilyen egyszerű. További részletek a videóban.

Együtt: Idegen tollakkal ékeskedik a Fideszes polgármester

Két budapesti kerület is megkapta az ingatlanfejlesztés Oscar-díjának tartott elismerést. Aranyérmes lett a ferencvárosi tömbrehabilitáció, és ezüstérmet kapott az angyalföldi 100 lakásos passzív ház is. A nívó-díjakat a Nemzetközi Ingatlanszövetség ítélte oda. További részletek a videóban.

Folytatódott a kitiltási-botrány kapcsán indult per

A Bunge, amerikai étolajgyártó cég több vezetőjét is meghallgatta a bíróság a kitiltási botrány kapcsán. A magas beosztású szakemberek cáfolták, hogy stratégiai megállapodásban gondolkodtak volna, az ajánlatot pedig első perctől fogva irreálisnak és komolytalannak tartották. Az ügyészség egy informatikust vádol azzal, hogy a Századvég nevében, egy lobbistán keresztül próbálta korrumpálni az étolajgyártó céget. További részletek a videóban.

Offshore-vita a Parlamentben: Egymásra mutogattak a pártok

Az offshore jelenségről vitáztak ma a Parlamentben. Nem igaz, hogy offshore-hátterű cég nem juthat közpénzhez Magyarországon, hiába állítja ezt a kormány - ezt mondták a szocialisták a vitanapon, amit az LMP kezdeményezésére tartottak. A kormány szerint viszont éppen a szocialisták voltak az igazi offshore-lovagok, de 2010 után ők megszüntették azt a lehetőséget, hogy átláthatatlan hátterű cégek közbeszerzéseken induljanak.

Sorra szedi áldozatait a vihar Németországban

Tovább emelkedett a Németország déli részén pusztító vihar halálos áldozatainak száma, a hatóságok hétfő délelőtti összesítése szerint legalább négyen veszítették életüket.

Korábbi videók betöltése