Kövessen minket a Facebookon

ATV Híradó

Kötelező a maszk a fürdőkben, uszodákban

Mától maszkot kell viselni több uszodában és szállodai wellness részlegben. Ez alól csak a medencék és a szaunák lehetnek kivételek. A rendőrség fokozottan ellenőrzi a szabályok betartását.

Éveket ült ártatlanul gyilkosságért, elfogták az igazi gyanúsítottat

Négy évet ült ártatlanul börtönben az a férfi, akit 18 év fegyházra ítéltek, mert a vád szerint brutálisan meggyilkolt és kifosztott egy idős asszonyt. A Debreceni törvényszék felmentette a férfit, mert nem volt hitelt érdemlő bizonyíték ellene.

Orbán: Belátható időn belül lesz vakcina

Már látjuk az alagút végét, jelentette be Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint lesz belátható időn belül vakcina, ezzel indokolta, hogy a kormány most nem határozatlan időre, hanem 90 napra kér felhatalmazást a különleges jogrend alkalmazására.

„Hisszük, ha látjuk” – reagált a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke Pintér Sándor levelére

„Hisszük, ha látjuk” – így reagált a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke híradónknak Pintér Sándor levelére, amelyben a miniszter arról tájékoztatta az orvosi kamarát és a parlamenti pártokat, hogy milyen javaslatokat fogadott be az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénnyel kapcsolatban. A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint az összeférhetetlenségi szabályok esetében visszakozott a kormány.

Enyhülnek a korlátozások Belgiumban és Franciaországban is

A koronavírus-járvány minden mutatója javul Franciaországban a francia egészségügyi miniszter szerint. A napi esetszám 30 százalékkal csökkent egy hét alatt, ezért az ország ismét nyitni kezdett. Enyhülnek a korlátozások Belgiumban is, Ausztriában jövő héten indul az országos tesztelés, a Szlovákiába történő beutazás feltételei pedig szigorodnak. További részletek a videóban.

Sokan még mindig nem tudják, hogy az autistáknak már nem kötelező maszkot hordaniuk

Bár a kormány döntött arról, hogy a fogyatékkal élőknek nem kötelező a maszkot viselni, nem lett sokkal könnyebb a helyzetük. Többen is arra panaszkodnak, hogy a buszokon, vagy éppen a boltokban is rájuk szólnak, és próbálják rábeszélni a szülőket, hogy mindenáron tegyék fel a maszkot autista gyermekükre. Sokan nem is hallottak arról, hogy az autisták esetében nem kötelező a maszk viselése.

Korábbi videók betöltése