Kövessen minket a Facebookon

ATV Híradó

Szombattól az állam már nem fizeti tovább a hazaérkezők koronavírus-tesztjét

Egy négytagú családnak több mint százezer forintjába kerülhet, ha kockázatos országból hazaérkezve szeretné elkerülni a kéthetes karantént.

Már csaknem 1200-an jelentkeztek iskolaőrnek

Az EMMI adatai szerint mintegy 500 oktatási intézménybe keresnek iskolaőrt. Eddig közel 1200 jelentkezőt regisztráltak. Az iskolaőrök feladatait a Belügyminisztérium, valamint az iskola és a rendőrség közötti megállapodás határozza meg.

A katasztrófavédelem szerint van elég kapacitás a szúnyogirtásra

Nem elég hatékony a szárazföldi szúnyogirtás, ezért kell a levegőből is gyéríteni a rovarokat, állítják a szakemberek. A katasztrófavédelem szerint viszont háromszor annyi kapacitása van a szúnyogirtást végző konzorciumnak, mint amennyit a szerződés előír.

Országszerte több súlyos baleset is történt a hétvégén - videó

Több súlyos baleset is történt az országban a hétvégén. Heves megyében egy motoros több autóval ütközött. Borsodban-Abaúj-zemplén megyében pedig egy fiatal férfi halt meg, amikor összeütközött egy személyvonattal. Nógrádban egy autós szemből hajtott fel az autópályára, ahol csak másodperceken múlott, hogy nem ütközött frontálisan egy kamionnal.

Gödi balhé: Megállapodott Fekete-Győr és Gyurcsány

A napokig tartó üzengetés és vádaskodás után személyesen is találkozott Gyurcsány Ferenc, a DK- és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Az ellenzéki pártok közötti konfliktust a gödi önkormányzat belső vitáinak fokozódása miatt alakult ki. A két pártvezető abban állapodott meg, hogy pártelnöki szinten fogják kezelni a kérdést. Gyurcsány Ferenc pedig kijelentette: az országos együttműködés védelme érdekében a helyi ellentéteket helyben kell feloldani.

Hatással lehet a 2022-es ellenzéki összefogásra a DK-Momentum vita?

Hatással lehet a 2022-es ellenzéki összefogásra a Demokratikus Koalíció és a Momentum közötti jelenlegi vita - ezt mondták a Híradónk által megkérdezett politikai elemzők. Deák Dániel szerint a Momentum profitálhatna egy olyan baloldali együttműködésből, amiben Gyurcsány Ferenc nem vesz részt. Horn Gábor viszont úgy látja: a DK az ellenzéki összefogás megkerülhetetlen ereje.

Közel 6 ezerrel nőtt a koronavírusban elhunytak száma világszerte

Több mint 275 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, a halálesetek száma pedig közel hatezerrel nőtt világszerte az elmúlt 24 órában. Ausztráliában volt a legmagasabb az egy nap alatt elhunytak száma, de a dél-Amerikai Chilében is meghaladja már a halálos áldozatok száma a százezret.

Könnygázt is bevetettek a kormányellenes tüntetők ellen Bejrútban

Könnygázt is bevetettek a kormányellenes tüntetők ellen, miután összecsaptak a rendőrökkel Bejrútban. A demonstrálók szerint az országot vezető politikai elit korrupciója is szerepet játszott a csaknem 160 emberéletet követelő keddi robbanásban. A város kikötőjében tárolt ammónium-nitrát kedden robbant be. Több mint 5 ezren megsebesültek és többeket továbbra is eltűntként tartanak számon.

Korábbi videók betöltése